Választás 2018 – Nincs (ki)fogás? – Így szavaznak a horgászok

Akt.:
Választás 2018 – Nincs (ki)fogás? – Így szavaznak a horgászok
© Fotók: Bujdos Tibor
Varbó – A szavazás csak a második, esetleg harmadik a horgászok körében – legalábbis a Varbói-tónál és legalábbis azoknál, akik vasárnap reggel mentek pecázni.

Érkezésünkkor két urat pillantottunk meg azonnal, hozzájuk érve megtudtuk, egyikőjük már hajnaltól, másik csak később érkezett. Mint mondják nagy mozgás nem volt, de nem is szokott lenni, inkább csak délután. -Eddig nem fogtunk semmit, pedig van itt harcsa, ponty, amur, keszegfélék. Kárászt nem telepítenek nagy bánatunkra. Azt mondják az nem őshonos és nem lehet. Pedig abból sokat fogunk, ha van – sajnálkozott az idősebbik (nevüket nem árulták el nekünk – a szerk.)

kos-robert-es-a-potyka02-st_650

Arra a kérdésre, hogy elmennek-e szavazni, nem válaszolnak egyértelműen. –Hát csak elmegyek – mondja az idősebb úr – de csak délután, mert asszony még főz, és együtt járunk szavazni. De hogy kire szavazok? Hát arról még fogalmam sincs – teszi hozzá, miközben a másik horgász úgy reagál: ő nem tervezi a voksolást, de ebben úgyis az asszony dönt, ha ő megy, akkor mennek mindketten.

Tovább haladva a tó mellett, Kós Róbert éppen akkor fogott egy pontyot, mikor mellette haladtunk el. Szóba elegyedve megtudtuk, ő elsősorban munka után, hétvégén szokott pecázni, mert ilyenkor kicsit ki tud kapcsolódni. – Varbói vagyok, így nyilván ide járok, erre a tóra, meg szeretem is, mert nyugodt, csendes, kellemes hely. Gyakran jövök ki ide, de csak néhány órára. Hát ugye, faluhelyen mindig van dolog a portán – mondja, miközben már csomagol.

kos-robert-es-a-potyka05-st_650

A szavazással kapcsolatban ő viszont más véleménnyel van, mint horgásztársai. -Én biztosan nem megyek, nem idegesítem magam a politikával. Inkább marad a peca, az egész heti munka után jobban esik ez a csend, nyugi – teszi hozzá Kós Róbert.


Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-borsod-online-...