Választás 2018 – Nem kaptak pártlistás szavazólapot Hernádvécsén

Választás 2018 - illusztráció
Választás 2018 - illusztráció - © Fotó: ÉM
Hernádvécse – Egyik olvasónk jelezte vasárnap lapunknak, hogy Hernádvécsén 77 választópolgár nem kapott pártlistás szavazólapot.


Ennek okát Csoma Andrásnétól, Hernádvécse jegyzőjétől tudtuk meg, aki elmondta: 77-en valóban nem kaptak ilyen szavazólapot, de azért, mert ők a legutóbbi önkormányzati választáson a nemzetiségi névjegyzékbe kérték a felvételüket. Mivel azonban azóta nem változtattak az akkori kérelmükön, a rendszer automatikusan a nemzetiségi névjegyzékbe sorolta őket. Pedig a mostani választás előtt megkapták az értesítést a Nemzeti Választási Irodától arról, hogy a nemzetiségi névjegyzékben szerepelnek. Ezen pénteken 16 óráig módosíthattak volna, de nem tették. Így tehát ők a pártlistás szavazólap helyett nemzetiségi listás szavazólapot kaptak.

A jegyző hozzátette: az emberek elég nehezen értették meg ezt, de az eset nem számít rendkívüli eseménynek, hiszen minden jogszerűen történt.

ÉM-HE


Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-borsod-online-...