Választás 2018 – Legalább két időközi választást kell tartani Borsodban

Akt.:
Illusztráció - Választás 2018 - Legalább két időközi választást kell tartani Borsodban
Illusztráció - Választás 2018 - Legalább két időközi választást kell tartani Borsodban
Miskolc, Ózd, Szerencs – Csütörtökön lemondott önkormányzati képviselőségéről az ország­gyűlési képviselővé választott Hubay György.

Az országgyűlési képviselővé választással járó összeférhetetlenségi szabályok szerint járt el a fideszes Hubay György, amikor a miskolci közgyűlés múlt csütörtöki rendkívüli ülésén lemondott az önkormányzati képviselőségről. Mivel őt a miskolci 12-es körzetben választották meg 2014-ben, időközi választást kell tartani. A miskolci közgyűlés tagjai közül még Jakab Péter, a Jobbik önkormányzati frakcióvezetője tesz majd hasonló bejelentést. Jakab Péter pártja listájáról jutott mandátumhoz. Ő a mostani választáson a Jobbik országos listáján szerzett országgyűlési képviselői mandátumot.

Új polgármester is kell

Le kell mondania a szerencsi polgármesteri posztról az ugyancsak országgyűlési képviselővé választott Koncz Ferencnek és – amennyiben elfogadja a mandátumot – Janiczak Dávidnak, Ózd polgármesterének, aki a Jobbik országos listáján végzett befutó helyen. A hírek szerint ózdi városvezető marad.

SZB