Választás 2018 – Duplán szavazott Hejőbába

Akt.:
Duplán szavazott Hejőbába
Duplán szavazott Hejőbába - © Fotó: Ádám János
Hejőbába – Kvázi két részre voltak osztva a dél-borsodi településen, Hejőbábán a szavazóhelyiségek. Ennek oka az volt, hogy a község 1235 szavazásra jogosult polgára nemcsak pártlistára és országgyűlési képviselőjelöltre adhatta le voksát, hanem ez alkalommal – helyi időközi választás keretében – az új polgármester személyéről is döntöttek.

Így a a bizottsági asztal jobb oldalán az országgyűlési választásra szolgáló fülke és urna volt elhelyezve, a másik oldalon pedig a polgármesterválasztás kellékei.

szavazas-05-aj

Az időközi választás azért vált szükségessé, mert tavaly decemberben tragikus hirtelenséggel elhunyt Juhász Barnabás, aki a rendszerváltás óta viselte Hejőbába polgármesteri tisztségét. Az időközi polgármesterválasztásra hét független jelölt – Birinyi János, Dudás Ferenc, Kása Márton, Kovács István, Kovács Katalin, Miklósi Ádám és Tóth László pályázott.

ÉM-SZB


Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-borsod-online-...