Választás 2018 – Akik az utolsó percekben érkeztek Miskolcon

Akt.:
Szalóczi Dénes és kisfia, Dominik
Szalóczi Dénes és kisfia, Dominik - © Fotó: Vajda János
Miskolc – Még vasárnap este 7 óra előtt néhány perccel is sokan szavaztak Miskolc belvárosában.


A belvárosi szavazókörökben vasárnap egész nap nagy volt A forgalom. A Szabó Lőrinc Általános Iskolába még zárás, azaz este 7 óra előtt néhány perccel is sokan akartak szavazni. Háromnegyed 7 körül érkezett a 70-es szavazókörbe Szalóczi Dénes, aki kisfiát, Dominikot is magával hozta.

– Ma végre jó idő volt, úgyhogy a vidéki házunk kertjében töltöttük az egész napot. A feleségem délelőtt letudta a szavazást amikor bevásárolt, most pedig én jöttem be a városba. Sietünk, mert még templomba szeretnénk menni – mondja az édesapa, de még hozzáteszi: – minden magyar állampolgárnak kötelessége, hogy döntsön az ország sorsáról. Ha nem szavaz, akkor utána hiába kritizálja az eredményt. Természetesen este nézzük majd a tévét, izgatottan várjuk az eredményeket.

Nagy Dorottya

Első választó

Hét óra előtt néhány perccel fut be Nagy Dorottya a a 69-es szavazókörbe. Kiderül, a fiatal hölgy első választó. A szavazatszámláló bizottság tagjai gratulálnak, és még sok-sok választást kívánnak neki. Miután ő is bedobta borítékát az urnába, (ami nem volt könnyű, mivel estére igencsak megteltek a dobozok)elárulta: igen elfoglalt volt a mai nap, de nagyon sietett, hogy 7 előtt még ideérjen, mert fontosnak tartotta, hogy leadhassa voksát.

– Nekem a sport az első, a Diósgyőrben röpizek – jegyzi meg.

Megtudjuk tőle azt is, hogy első választóként igyekezett tájékozódnia a jelenlegi politikai helyzetről. Figyelte a televízió választás előtti műsorait, és a szülei is segítettek, hogy megfelelő döntést hozhasson.

– Az én egy szavazatom is számít, ezzel is teszek valamit az országért – hangsúlyozta.

img_0264

Este 7 órakorkor aztán megtörtént az urnazárás, a szavazatszámláló bizottságok tagjai pedig elkezdték a szavaztok összesítését.

ÉM-HE

img_0320


Borsod-Abaúj-Zemplén – Április 8-án, vasárnap országgyűlési választást tartottak Magyarországon. A választás egyfordulós, és sem érvényességi, sem eredményességi küszöb nincs. Az eseményekről élőben számoltunk be a Borsod Online-on. [liveticker name="valasztas-2018-elo-tudositas-a-borsod-online-...