Választás 2018 – A lengyel miniszterelnök levele Orbán Viktornak: együttműködésünk alapja a sokéves barátság és a bizalom

Budapest – A magyarországi kormánypártok győzelmének mértékét, a jelentős társadalmi legitimációt emelte ki Orbán Viktornak írt gratuláló levelében Mateusz Morawiecki lengyel kormányfő, aki a sok éves barátságot és bizalmat nevezte a magyar-lengyel együttműködés alapjainak – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke kedden este.

A magyar társadalom támogatja a kormány politikáját és az Orbán Viktor által képviselt értékeket, melyeket a lengyel miniszterelnök maga is oszt – olvasható a levélben.

Mateusz Morawiecki hozzátette: arra számít, hogy Magyarország és Lengyelország kapcsolata a következő időszakban tovább erősödik és fejlődik, és a visegrádi együttműködés keretében is megfelelően tudják majd formálni a régió, illetve az egész Európai Unió jövőjét. “Optimizmussal tölt el, hogy látásmódunk e tekintetben egyértelmű és összhangban van” – szögezi le gratuláló levelében a lengyel kormányfő.

– MTI –