Valami egészen magas szintre

Valami egészen magas szintre
Szűk egy esztendővel ezelőtt minden rózsás volt: Turi Tamás volt a király. Pontosabban még mindig ő az és az egri-miskolci közönség-kedvenc szeretne az is maradni.

Persze közhely, de igaz: egy bajnoki címet megvédeni mindig nehezebb, mint megszerezni. Pokolian kiélezett csata várható az idényzárón ami az abszolútot illeti, hiszen akár még a pontversenyben negyedik helyen álló Skodás páros is nevethet a végén.

Ennek persze alapfeltétele, hogy Turi Tamás a tavalyihoz hasonlóan mindenkit maga mögé utasítson a borvidéken, és akkor jöhet a számolgatás. Igaz, az esélylatolgatásba ,,kár” is belemenni. Technikai sport lévén, majd minden eldől a pályán.

– Ebben az idényben csupán két olyan futamunk volt, ahol sikerült nyernünk és a technikánkkal nem volt probléma – vonta meg az eddigi versenyek mérlegét Turi Tamás. – Ezzel szemben háromszor is „lenulláztuk” magunkat, kénytelenek voltunk idő előtt abbahagyni és kiszállni a küzdelemből. Ha ezek a dolgok csak egy kicsit másképp alakultak volna és legalább célba érünk, akkor most talán vezetnénk a bajnokságot. Az esélyünk persze így is megmaradt arra, hogy megvédjük az abszolút címünket, de a négy bajnokaspiráns közül a mi sanszunk a legkevesebb. Sok mindennek össze kellene jönnie, hogy ismét mi örüljünk a végén.

Turi Tamást persze nem úgy ismerjük, mint aki föladná a harcot, ezúttal sincs erről szó. Az viszont tény, hogy a 64 ponttal rendelkező pilótának saját remeklése mellett a többi aranyesélyes botlása is szükséges a végső pezsgőzéshez.

– Nagyon bízom benne, hogy az utolsó futamon, – úgy mint tavaly – elsőként érünk be a célba és összetettben is föl tudunk jönni a dobogóra, valami egész magas szintre – folytatta a címvédő. – Természetesen komolyan készülünk az esztendő utolsó megmérettetésére, a tréninglehetőségeket egytől-egyig ki fogjuk használni és reménykedem, hogy ez elég lesz az újabb futamgyőzelemre. Nincs kétségem afelől, hogy a szerelők jól felkészítik az autót, azt viszont tudni kell, hogy ez egy régi technika és ezért kevés új gyári alkatrészt lehet hozzá kapni. Természetesen a tőlünk telhetőt megteszünk, rajtunk nem fog múlni a siker.

Az összetett elsőségre mindettől függetlenül kevés esélyt látok, hiszen le vagyok maradva a többiektől hat, az élen álló Spiciékkel szemben pedig kilenc ponttal. Abban viszont reménykedem, hogy a dobogóra oda tudok érni az év végi összesítéskor.További hírek a boon-sportoldal kategóriából