Valamennyi középiskolába eljuttatta felhívását az államfő klímavédelmi kampányát elsőként támogató tokaji iskola

Tokaj – A Tokaji Ferenc Gimnázium és Szakközépiskola az ország összes középiskolájához eljuttatta csütörtökön azt a felhívást, amelyben az intézmények csatlakozását kéri Áder János köztársasági elnök által elindított Élő Bolygónk című klímavédelmi kampányhoz – közölte Molnárné Tóth Erika, a kampányt elsőként támogató intézmény igazgatója az MTI-vel.

Emlékeztetett: a köztársasági elnök október 5-én látogatott el a Tisza-parti város középiskolájába, ahol az államfőt a tanulók kérdezhették a klímavédelem aktuális kérdéseiről és problémáiról. Ezen az eseményen kérte meg az igazgató az ország összes oktatási intézményét arra, hogy csatlakozzanak a klímavédelmi kampányhoz és a decemberben rendezendő párizsi klímacsúcs előtt támogassák az államfő törekvéseit.

A tokaji középiskola a felhívás mellé mintaóravázlatot is készített – mondta Molnárné Tóth Erika. Hozzátette, az óravázlat elsődlegesen nem a szaktanári órákat támogatná, hanem inkább az osztályfőnöki óra keretében lenne felhasználható, a vázlatot ezért úgy dolgozták ki, hogy ne csak szakmabeli tanárok használhassák.

Az igazgató hangsúlyozta, a vázlat “csak egy gondolatébresztő, egy kis mankó,” az órákat természetesen minden tanár a saját szája íze szerint tarthatja meg.

Molnárné Tóth Erika az Élő Bolygónk kezdeményezéshez 6-6 millió forinttal csatlakozó OTP Bank és Mol felajánlásáról szólva elmondta, ez egy nagy lehetőség az iskoláknak. A két cég az iskolai diáklétszámhoz viszonyítva a legnagyobb arányban csatlakozott középiskolákat jutalomban részesíti, az első helyezett hat, a második négy, míg a harmadik intézmény pedig kétmillió forintot nyerhet – tette hozzá.

Al Gore, a környezetvédelmi tevékenységéért Nobel-békedíjjal elismert volt amerikai alelnök által elindított nemzetközi klímavédelmi kampányhoz Magyarország az Élő Bolygónk című kampánnyal csatlakozott. A kezdeményezés célja, hogy egymilliárd ember támogató online aláírásával nyomást gyakoroljon azokra az országokra, amelyek még nem ismerték fel a klímavédelem jelentőségét.

Áder János az október 5-én megtartott tokaji eseményen elmondta, a májusban indított www.elobolygonk.hu oldalon eddig több mint százezren regisztráltak.

– MTI –
hirdetés
hirdet�s