Vakvezető kutya és segítő eszközök bemutatója Miskolcon

A vakvezető kutya megkönnyíti a látássérültek életét
A vakvezető kutya megkönnyíti a látássérültek életét - © Fotó: Bujdos Tibor
Miskolc – Látássérültek életvitelét segítő eszközöket mutattak be és vakvezető kutyákat is láthattak Miskolcon.

Régi álom volt, hogy az országos szövetség közvetlenül tagjainak mutathassa be szolgáltatásait. De a vakvezetőkutya-iskola megismerését is fontosnak tartjuk mi is, akárcsak az országos szövetség – mondta kedden megnyitójában Barnóczki Gábor, a Vakok és Gyengénlátók Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Egyesületének elnöke.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

– Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy itt lehetünk – ezt már Angyal Gábor, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének szakmai vezetője jelentette ki. – Szövetségüknek nagyon fontos, hogy biztosítsuk azokat, akiket képviselünk, hogy a mindennapi életvitelüket segítő eszközökhöz a lehető legkönnyebben juthassanak hozzá. Tudjuk, nem mindenkinek egyszerű Budapesten, a segédeszközboltban vásárolni. Ezért döntöttünk úgy, hogy minden évben egyszer helybe hozzuk a termékeket.

Népszerűsítik a munkát

Így aztán a Vakok és Gyengénlátók B.-A.-Z. Megyei Egyesületénél kedden, a Jókai utcában sok más mellett írássegítő táblát, jelölőket, játékokat, nagyítókat, kutyafelszerelést, de telefonokat is vehettek féláron azok, akik akartak.

Fotó: Bujdos Tibor Fotó: Bujdos Tibor ©

Azért is jöttünk, hogy bemutassuk és népszerűsítsük munkánkat, hogy még inkább megismerjék az érdeklődők a vakvezető kutyák munkáját – felelte kérdésünkre Bajnóczi Enikő, a MVGYOSZ Vakvezetőkutya-kiképző Iskolájának kiképzője, kölyöknevelési és tenyésztési felelőse, aki 12 éve foglalkozik vakvezető kutyák kiképzésével.

– ÉM-JLI –