Vakáció kiállítás és vásár

Vakáció - Illusztráció
Vakáció - Illusztráció
Nyíregyháza – Hét országból összesen 116 kiállító vesz részt a XII. Nemzetközi Utazási, Idegenforgalmi és Szabadidő Kiállítás és Vásáron március 9 és 11 között (péntektől vasárnapig) a nyíregyházi Bujtosi Szabadidő Csarnokban.  video Résztvevők mondták: video video

A Vakáció kiállításra érkezők nemcsak utazási irodák kínálataiba tekinthetnek be, hanem a belföldi (zöld)turizmus lehetőségeit is bemutatják a kiállítók, valamint civil szervezetek is képviseltetik magukat (sporthorgász, vízitúra stb.) a sok egyéb, színes programokat kínáló stand között.

Összesen 7 ország: Magyarország, Finnország, Lengyelország, Románia, Spanyolország, Szlovákia, Ukrajna vesz részt a kiállításon.

A kiállításra sok díszvendéget várnak a szervezők. A külföldiek közül  Románia – a Román Országos Turisztikai Hivatal Budapesti képviselete – lesz, hozzá kapcsolódva azok a városok, szakmai szervezetek, akik Nyíregyházával és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyével kiemelkedő kapcsolatokat ápolnak: Hargita Turisztikai Egyesület-Hargita megye, Nagybánya, Nagyvárad, Maros Megyei Turisztikai Egyesület, Máramarossziget, Segesvári Turisztikai Egyesület, Szatmárnémeti, Székelyudvarhely.

A belföldi díszvendég Sárospatak lesz, a Kultúra Magyar Városa 2006-ban.

– Vékony Katalin –