Magyarország

2010.02.07. 07:07

Évértékelõ beszédet mond ma Bokros Lajos

<p>Az ígéretek szerint a többi hasonló szónoklathoz képest gyökeresen más lesz az MDF miniszterelnök-jelöltjének vasárnapi évértékelõ és programadó beszéde.</p>

Bokros Lajos nemcsak az elmúlt évrõl, hanem a jelenrõl és a jövõrõl is szól majd, az egyes megoldásokra pedig pontos megoldási javaslatokat fogalmaz meg - közölték az ellenzéki párttól. A volt pénzügyminiszter beszédét élõben közvetítik az interneten, az MDF honlapján.

A rendezvény délután két órakor kezdõdik a Városligeti fasor egyik rendezvénytermében, a helyszínre várják az MDF támogatóit és jelöltjeit, így szabad demokrata politikusokat is.

Herényi Károly elnökhelyettes szombati közleményében úgy fogalmazott a beszéddel kapcsolatban: akik az országgyûlési választások elõtt két hónappal pistikés vicceknél és ködös körmondatoknál többet várnak el egy miniszterelnök-jelölttõl, azok a beszédet vasárnap az interneten élõben követhetik figyelemmel. Bokros Lajos az ígéretek szerint pontos megoldási javaslatokat is megfogalmaz, munkahelyteremtõ programja pedig komoly válaszokat ad a komoly szerkezeti problémákra. Az internetes élõ közvetítés az eloadas.mdf.hu oldalon lesz látható.

Az MDF Országos Választmánya január 30-án fogadta el a párt 2010-es választási programját. A "Munka és Méltóság=gújuló Magyarország" címû dokumentum a párt honlapján olvasható. A programban szó van egyebek mellett a minimálbér adómentességének eltörlésérõl, és legalább tíz százalékos adóval terhelnék azt meg - ehhez a minimálbért is felemeltetnék nagyjából ugyanennyivel, a vállalkozások egy részének pedig úgynevezett alkalmazkodási támogatást adnának ennek megvalósításához, legfeljebb 3 évig. A nyugdíjasokkal is fizettetnének egészségügyi járulékot, bevezetnék a svéd nyugdíjmodellt, legalább tíz százalékponttal emelnék az itthoni foglalkoztatási rátát, valamint létrehoznák a Munkaügyi és Oktatási Minisztériumot, hogy a képzést a munkaerõpiac igényeihez hangolhassák.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!