Vajon küldenek a belgák táviratot?

Nem gondolta volna, de szerinte a lengyelek esélyesebbek a portugáloknál. Szakértőnk: Nagy Antal, korábbi 32-szeres válogatott futballista.

– Előzetesen nem gondoltam volna, hogy a lengyel–portugál mérkőzésen a lengyeleket tartom majd esélyesebbnek, de az eddig látottak alapján ezt kell mondanom.

– Stabil csapat, amely nagyon kevés gólt kap, a portugálok játéka viszont akadozik, ezt láthattuk a csoportmeccsek, vagy éppen a horvátok elleni nyolcaddöntő során is. Itt már nincsenek három-, csak kétesélyes meccsek, hiszen a továbbjutásnak el kell dőlnie, és bár több esélyt adok a lengyeleknek, azért összességében bármi előfordulhat.

A németek balszerencséje

– A többi negyeddöntőről szólva, a németekről azt gondolnám, hogy besétálnak a döntőbe, egyetlen balszerencséjük, hogy az olaszokkal találkoznak. Azzal a válogatottal, amelyik képes bármelyiknek elrontani a játékát, ezt láthattuk a spanyolok ellen is. Úgyhogy emiatt féltem a németeket a mérkőzéstől. Walestől tudjuk, hogy mire számíthatunk, ők ilyen szinten újoncnak tekinthetők, kérdés, a belgák mire lesznek képesek.

– Ha olyan teljesítményre, mint ellenünk, akkor remélem kapunk tőlük egy táviratot, olyan szöveggel: kösz, hogy elindítottatok bennünket a jó irányba… Azért bennem még élénken él az olaszok ellen nyújtott csapnivaló futballjuk is. És hogy lesz-e további izlandi csoda? Á, dehogy! Aranyosak a játékosai, nem is rossz a csapatuk, de a franciák ellen azért ki fog derülni, hogy a víz az úr.

ÉKN