Vajon kitalálja, hogy hol készült ez a fotó?

Akt.:
Vajon kitalálja, hogy hol készült ez a fotó?
© Fotó: Kozma István, MTI
Miskolc – És hogy mikor vagy milyen apropóból? Helyismereti találós kérdés szemfüles lokálpatriótáknak. Annyit segítünk, hogy a környék ugyan sokat változott az utóbbi évtizedekben, ám ez az épület alig valamennyit, többnyire csak a homlokzat kopottabb meg a vakolat pereg róla már jobban, és nyílt néhány vendéglátóipari egység a földszinti helyiségben egymás mellett.

No, szabad a gazda? Ugyanez az épület a google térképén, 2014 nyarán:

A fotót éppen ma 20 éve készítette az MTI fotósa, Kozma István Miskolcon, a Szemere Bertalan utca 2. szám előtt. A gigantikus tömeg pedig a Postabankhoz állt sorba: február utolsó napjaiban az emberek között terjedni kezdett, hogy a Postabank – ami az OTP után a második legnagyobb bank volt akkor – nagy bajban van. Az aggódó betétesek közül 27-én, csütörtök délután egyre többen akarták kivenni a pénzüket, majd február 28-án, egy napfényes pénteken gyakorlatilag roham indult a bank ellen – írja az index a Postabank pánik 20. évfordulója kapcsán készült cikkében.

1997. február 28.: Sorbanállás a Postabanknál. Egyes hírek vagy híresztelések alapján megrendült a befektetők egy részének bizalma a pénzintézettel szemben. A pénzügyi nehézségekre vonatkozó értesülések valóságalapját Princz Gábor a Postabank elnök-vezérigazgatója és Medgyessy Péter pénzügyminiszter egyaránt cáfolta

– számolt be anno az MTI.

Másik perspektívából a nagy sorbanállás. Ez már itt a sor eleje.

postabankFotó: Kozma István, MTI

Ugyanez az utca a google térképén néhány éve:A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .