VAGYONNYILATKOZATOK – A fõvárosi képviselõk is leadták idõben vagyonnyilatkozatukat

Valamennyi fõvárosi képviselõ és a fõpolgármester is leadta határidõre vagyonnyilatkozatát – közölte kedden a fõvárosi vagyonnyilatkozat-ellenõrzõ bizottság elnöke.

Szikora Linda elmondta: a nyilatkozatokat formailag ellenõrzik, de azok tartalmi részét csak bejelentésre vizsgálják. Nem adott viszont vagyonnyilatkozatot az elõzetes letartóztatásban lévõ Hunvald György, aki tavaly áprilisban mondott le fõvárosi képviselõi mandátumáról, tehát a törvény szerint ez kötelezõ számára.

A bevallások áttanulmányozásából kiderül, hogy Demszky Gábor fõpolgármester anyagi helyzetében alig van változás. Továbbra is tulajdonosa felerészben egy 171 négyzetméteres budakeszi társasházi lakásnak, változatlanul van egy 57 négyzetméteres lakása szintén Budakeszin, és ugyanitt negyedrészben övé egy 142 négyzetméteres lakás. Megvan a 130 négyzetméteres üdülõ és a 90 négyzetméteres kert Horvátországban, Kusari községben. Demszky Gábor megtartotta VW Variantját, ami 1984 óta az övé, de más autó nincs a nevén. A fõpolgármesternek összesen 3,8 millió forint megtakarítása van az elõzõ bevallásban szereplõ 2,5 millió forinthoz képest. Tartozik viszont 4 millió forinttal egy banknak, és 1,4 millió forinttal egy magánszemélynek. Elõzõ évben banki adóssága még 4,6 millió volt, magánszemélynek pedig 2,4 millióval tartozott.

A volt fõpolgármester-helyettes, a szocialista Hagyó Miklós változatlanul tulajdonosa egy 118 négyzetméteres, valamint egy 240 négyzetméteres XII. kerületi lakóingatlannak, a 160 négyzetméteres érdi családi ház viszont a bevallás szerint már nincs a nevén. Továbbra is az övé egy 5500 négyzetméteres földterület Jászberényben, tanyaépülettel és gazdasági épülettel, illetve egy 3,5 hektáros szántó szintén Jászberényben. Megtartotta 1993-ban vásárolt Trabantját is, más kocsi nincs a tulajdonában. Bevallásában 20 millió forintos és 2400 eurós megtakarításról adott számot, az elõzõ évi 9 millió forinthoz és 43 euróhoz képest.. Pénzintézetnek a korábbi 35 millió forint helyett 20 millió forinttal tartozik.

A másik volt fõpolgármester-helyettes, a szintén szocialista Horváth Csaba ismét egy II. kerületi, 400 négyzetméteres családi házról adott számot és változatlanul megvan Törökbálinton a három építési telke. A korábban feltüntetett Audi 4-es viszont már nincs a nevén. Az elõzõ bevallása szerint a szocialista politikusnak készpénzben és különbözõ megtakarítási formákban összesen 101 millió forintja volt, errõl idén semmi nem szerepel a beadott dokumentumban. Újságírói érdeklõdésre azonban kiderült, hogy Horváth Csaba rosszul töltötte ki bevallását. Országgyûlési képviselõként beadott vagyonnyilatkozatában szerepel összesen 96,7 milliós megtakarítás. A képviselõnek ki kell javítania fõvárosi bevallását.

A szabad demokrata fõpolgármester-helyettes, Ikvai Szabó Imre helyzetében sem következett be jelentõs változás. Szentendrén felerészben tulajdonosa egy 78 négyzetméteres társasházi öröklakásnak. Személyutó nincs a tulajdonában, de lakókocsija változatlanul megvan. Korábbi 3,8 milliós megtakarítását 4,2 millió forintra növelte.

A fõvárosi Fidesz frakcióvezetõje, Tarlós István változatlanul tulajdonosa felerészben egy 77 négyzetméteres óbudai társasházi lakásnak. Idõközben megörökölte egy 130 négyzetméteres III. kerületi családi ház felét. Továbbra is megvan hétéves VW Passatja. Feleségével közösen van 4 millió forintja és tartozik 7,5 millióval.

A közgyûlés legszegényebb képviselõje továbbra is a fideszes László Zsolt, akinek a nevén se lakás, se autó, se pénz nincs.

A fõváros tavalyi képviselõi közül Kivágó Iván Györgyné sem adta be bevallását, de jelezte a vagyonnyilatkozat-ellenõrzõ bizottság elnökének, hogy ezt hamarosan megteszi. Õ volt tavaly áprilisban néhány napig a lemondott Hunvald György utóda, de aztán õ is lemondott.

Címkék: