VAGYONNYILATKOZAT 2010 – Valamennyi miniszter leadta nyilatkozatát

Azok a miniszterek is leadták a vagyonnyilatkozatukat, akiknek nincs parlamenti mandátumuk. Fellegi Tamás, Martonyi János, Pintér Sándor és Réthelyi Miklós közül egyedül Pintér Sándor tartozik körülbelül 200 millió forinttal bankoknak, és ő rendelkezik a legtöbb megtakarítással is.

A nemzeti fejlesztési miniszter felerészben tulajdonosa egy 215 négyzetméteres szentendrei családi háznak, egy 84 négyzetméteres lakásnak és egy 88 négyzetméteres társasházi lakásnak. Fellegi Tamásnak a Concorde Alapkezelő Zrt-nél névértéken egy több mint 42 millió forintos, valamint egy 416 ezer eurós biztosítása van. Az ING-nél évi 570 ezer forintot fizet be életbiztosításra, az ING Erasmusnál pedig évi 7 ezer eurót biztosításra. Az Equilornál 15 milliós biztosítása van. A miniszternek nincs tartozása, gépjármű sincs a nevén a bevallás szerint. Fellegi Tamás vagyonnyilatkozatában a Smart-A Tanácsadó Bt. 50 százalékos tulajdonrésze is szerepel.

Martonyi János vagyonbevallása szerint a külügyminiszter felerészben tulajdonosa egy 500 négyzetméteres családi háznak Szadán, egy 150 négyzetméteres, XII. kerületi társasházi lakásnak, valamint felerészben haszonélvezeti joga van egy száz, és egy hetven négyzetméteres aszófői üdülőn, illetve egy 150 négyzetméteres házon Zebegényben. Az ingatlanokban nem történt változás a júniusban benyújtott bevalláshoz képest, a megtakarításokban viszont igen: a részvényekben lévő összeg 80 millióról 20 millió forintra olvadt, a befektetési jegyekben értéke maradt 40 millió, a takarékbetétben lévő megtakarítás pedig 50 millió forint. Újdonság, hogy Martonyi János idei bevallásában 65 millió forint értékű kötvény is szerepel már a megtakarítások között. A forintalapú pénzintézeti számlakövetelés nagysága 1,5 millióról 600 ezer forintra olvadt, a devizaalapú pedig 300 ezer forintról 1,5 millió forintra nőtt – derül ki a külügyminiszter január 27-i keltezésű vagyonbevallásából. Martonyi János nak a CIG Közép-Európai Biztosító Nyrt-ben van 1, 5 százalékos tulajdoni érdekeltsége.

A belügyminiszter idén benyújtott vagyonbevallása szerint az ingatlanoknál nem történt változás tavaly júniushoz képest: Pintér Sándor továbbra is 5 társasházi lakás, 2 ház, 3 kert, 1 külterületi ingatlan, 1 telek, 3 szántó, 4 garázs és 3 nyaraló, vagyis összesen 22 ingatlan tulajdonosa. Nagy értékű ingóságai között továbbra is egy 1995-ben örökölt Wartburg szerepel. Értékpapírban elhelyezett megtakarításainak összege meghaladja a 300 millió forintot, emellett körülbelül 1,5 millió forintos pénzintézeti számlakövetelést tüntetett fel, valamint 2013-ig összesen 1,5 milliárd forintnyi követelést cégei eladásából. A belügyminiszter pénzintézeteknek tartozik körülbelül 200 millió forinttal, amit ingatlanvásárlásra vett fel korábban – tavaly ez az összeg körülbelül 260 millió volt. Az idén benyújtott bevallásban már az is benne volt, hogy a felesége, Pintérné Eötvös Ildikó nevén működő banki, brókeri megbízások összege majdnem félmilliárd forint.

A Nemzeti Erőforrás Minisztériumot vezető miniszter továbbra is felerészben tulajdonosa egy 46 és egy 39 négyzetméteres budapesti társasházi lakásnak. Negyedrészben tulajdonosa egy 120 négyzetméteres keszthelyi háznak. Nagy értékű ingóságnak most is egy 2001-ben vásárolt Opel Astrát tüntetett fel. Forintalapú pénzintézeti számlakövetelése 11 millió 800 ezer forintról 14 millió 700 ezer forintra nőtt, a devizaalapú pedig 800 ezerről 825 ezerre. Tartozása továbbra sincs Réthelyi Miklósnak. Az állami vezetőknek járó juttatások között a mobiltelefon és az autó mellett megemlíti a miniszter a pen-drive-ját is, amelyet év elejétől használ. Megtakarítása, gazdasági érdekeltsége nincs.

A vagyonnyilatkozatok a www.kormany.hu oldalról tölthetőek le.

– Független Hírügynökség - 

 Sporthírek