Vágy: jó játék a Tatabánya ellen

Miroslav Beranek és Fieber Péter
Miroslav Beranek és Fieber Péter
Debrecen – A DVSC-TEVA bajnokcsapatában egy ifjú játékos, Bíró Péter míg a Tatabányában a rutinos tréner, Tornyi Barnabás debütál a pénteki esti debreceni bajnokin.

A Borsodi Liga 22. fordulójának nyitómérkőzésén, pénteken 19 órától a DVSC-TEVA együttese a Tatabánya gárdáját látja vendégül (Tv.: Duna TV, élő). A mérkőzés előtt a debreceniek 45 ponttal a tabella 2. helyén állnak, míg a közelmúltban edzőváltáson átesett vendégek eddig 23 egységet gyűjtöttek, ami a 13. pozícióhoz elegendő.


A Lokinál gondot jelent, hogy Komlósi Ádámra és Dragan Vukmirra eltiltás miatt nem számíthat a szakmai stáb, így nagy a valószínűsége, hogy egy ifjú debreceni játékos debütálásának lehetnek szemtanúi a drukkerek; információink szerint Bíró Péter bizonyíthat kezdőként a Tatabánya ellen.

Boldog debütálás

– Régen vártam már ennyire meccset, mint a pénteki összecsapást, ha az érzéseimről kell beszélnem, akkor inkább várakozás, mint idegesség van most bennem. Ezért a pillanatért – hogy az élvonalban pályára léphessek a Loki színeiben – dolgoztam minden egyes nap az edzéseken, éppen ezért nagyon boldog vagyok, hogy a Tatabánya ellen debütálhatok – nyilatkozta a HAON-nak Bíró Péter, aki a télen csatlakozott a Loki keretéhez. Mindenképpen érdemes tudni a védőről, hogy 21 éves és remek testi adottságokkal rendelkezik: 190 centiméter magas és 73 kilogramm. – Pályafutásom során végigjártam a szamárlétrát: a DVSC valamennyi korosztályos csapatában futballoztam, illetve tavaly az NB II-es Baktalórántházában szerepeltem kölcsönjátékosként. Eleinte védekező középpályásként futballoztam, de az utóbbi 3 éve már belső bekként lépek pályára – ezen a poszton számít rám Miroslav Beránek is. A Loki jelenlegi helyzetében a győzelem kiharcolása a legfontosabb szempont, de bízom abban is, hogy igazán jó játékkal tudunk előrukkolni a Tatabánya ellen.

Ki dominál?

– A Tatabányánál edzőváltás történt, így a játékosaiknak bizonyítaniuk kell új trénerük, Tornyi Barnabásnak a pénteki mérkőzésen. A gárda ráadásul a kiesés ellen is küzd, ami még inkább motiválttá teszi ellenfelünket – nyilatkozta Miroslav Beránek, a DVSC-TEVA vezetőedzője a klub honlapján. – Dragan Vukmir és Komlósi Ádám játéka hiányozni fog, de úgy gondolom, hogy képesek leszünk helyettesíteni őket. A publikum egy fiatal tehetség debütálásának lehet majd tanúja, de arról még nem döntöttünk, kik lépnek pályára. A mérkőzésen fontos tényező lesz, hogy rá tudjuk-e erőltetni akaratunkat az ellenfélre. Számunkra minden találkozó nagyon fontos, ha el akarjuk érni céljainkat, így csakis a három pont megszerzése az elfogadható.

  • Tornyi biztosan feltüzeli a tatabányaiakat
  • Állítsa össze a Loki kezdőcsapatát!
  • A világ legjobb hokicsapata Debrecenben


  • További hírek a haon-sportoldal kategóriából