Vágták, húzták – és főztek is Bükkzsércen

Akt.:
V. Regionális Favágóverseny és Regionális Vadásznap Bükkzsércen
V. Regionális Favágóverseny és Regionális Vadásznap Bükkzsércen - © Fotó: Ádám János
Bükkzsérc – A kánikula ellenére sok látogatót vonzott az V. Regionális Favágóverseny és Regionális Vadásznap Bükkzsércre szombaton. Nagy sikerük volt, a versenyeken túl, a kiállított trófeáknak is.

Az eredmények közül a következőket sikerült megtudnunk: a 14 favágó csapat közül az Északerdő I. számú csapata győzött, a második az Egererdő Irdatlanok csapata lett. Vadételfőzésben 12 vadásztársaság vetélkedett. A terítékre került vadak között többek között volt muflon, szarvas, őz, vaddisznó – egész menüsorok formájában is. A zsűri a Tardi II. Rákóczi Ferenc Vadásztársaság főztjét találta a legpompásabbnak.

favagok-19-aj

A rendezvény a fővédnök, Tállai András országgyűlési képviselő, miniszterhelyettes, parlamenti államtitkár nyitotta meg, aki a díjátadáson is részt vett, három különdíjat is felajánlva.

ÉM-SzKFotók: A lillafüredi kisvasúttal „Muzsikált az erdő”

Miskolc – Első alkalommal csatlakozott az ÉSZAKERDŐ Zrt. a „Muzsikál az erdő” rendezvénysorozathoz. tovább »

Felmatricázott mozdonnyal ünnepelték a pálházi kisvasutat

Pálháza – Szombaton rendezte meg az ÉSZAKERDŐ Zrt. a Pálházi Állami Erdei Vasút napját. Ebből az alkalomból közlekedett először a PÁEV első tematikus mozdonya, amelyre gímbikákat ábrázoló fotók kerültek. tovább »
hirdetés


hirdet�s