Vágányzár és villamospótlók – Ne megszokásból közlekedjen Miskolcon a jövő héten!

Vágányzár július 30. – augusztus 2. között
Vágányzár július 30. – augusztus 2. között - © Fotó: mvkzrt.hu
Miskolc – Mindkét villamosvonalon villamospótló autóbuszok közlekednek július 30-a és augusztus 2-a között az esti órákban – közölte szerkesztőségünkkel a Miskolc Városi Közlekedési Zrt.

A villamospótlózás nem mindennap érinti a teljes pályaszakaszt. Július 30-án és 31-én esténként a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét megálló közötti szakaszon lesz vágányzár. Emiatt a Tiszai pályaudvarról az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos 20:00-kor, a 2-es villamos 19:55-kor indul. Másnap hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:55-kor indul, a 2-es villamos menetrend szerint 04:30-tól közlekedik.

Augusztus 1-jén éjszaka viszont a teljes villamosvonalon vágányzár lesz, így az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 20:00-kor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. A vágányzár a 2-es villamos közlekedését is érinti, az utolsó szerelvény a Tiszai pályaudvarról 19:55-kor, a Vasgyárból 20:23-kor indul, ezt követően az Újgyőri főtérről induló autóbuszokat lehet igénybe venni a Vasgyár felé, illetve a Vasgyárból az Újgyőri főtér felé. Ezeken a járatokon érvényes a villamosbérlet. Augusztus 2-án hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos szombaton a Tiszai pályaudvarról 03:55-kor, Felső-Majláthról 04:30-kor indul.

Augusztus 2-án éjszaka már Diósgyőr és Felső-Majláth között közlekedik majd villamospótló autóbusz az 1-s villamos helyett. A Tiszai pályaudvarról az utolsó, teljes villamospályán közlekedő 1-es villamos 20:00-kor, Felső-Majláthról 20:38-kor indul. Másnap hajnalban az első, teljes pályaszakaszon közlekedő 1-es villamos a Tiszai pályaudvarról 03:55-kor, Felső-Majláthról 04:30-kor indul.

A villamospótló autóbusz megállóhelyei a vágányzárak idején:

  • a Tiszai pályaudvaron a 31-es autóbusz indulóhelyén lehet igénybe venni,
  • a Selyemrét és az Újgyőri piac között a villamosmegállókban áll meg,
  • a Bulgárföld, Diósgyőr városközpont, Alsó-Majláth villamosmegálló helyett az 1-es autóbusz megállóhelyein áll meg,
  • a Bölcs utcai villamosmegállóban nem áll meg, helyette az 1-es autóbusz Alsó-Majláth megállóhelyén lehet igénybe venni,
  • a DVTK Stadion, a Diósgyőri Gimnázium, a LÁEV és a Zenta utca villamosmegállónál a villamosmegállóval párhuzamos, út mellett kialakított villamospótló-autóbusz megállóhelyen áll meg,
  • Felső-Majláthon az 54-es autóbusz leszállóhelyén áll meg és a kettes kocsiállásról indul.

ÉM-TÁ