MVSC: Vagányságot kért az edző, amit többnyire megkapott

Akt.:
MVSC: Vagányságot kért az edző, amit többnyire megkapott
Miskolc – Szombaton hazai környezetben játszott az élvonalbeli miskolci női röplabdacsapat.

Az előző két évad bajnoka látogatott a Csokonai útra, ha már valaki csupán ebből indult ki a találkozó előtt, sejtette az esélyeket, amennyiben ehhez még hozzávette az MVSC helyzetét, akkor… Kovács Edina, a vasutasok egyik húzóembere még csak a lelátóról nézte társait, s láthatta azt is, hogy a vendégek trénere nem a legerősebb összetételben küldi fel együttesét a pályára.

Nyugodtan, érhetően

Ez érthető is volt, hiszen mikor kísérletezgessen, mikor adjon egy edző olyanoknak is lehetőséget, ha nem akkor, amikor tudja, hogy igazából csak az a kérdés, hogy az ellenfél mennyi pontot szerez a játszmákban, maga a győzelem nem forog kockán.

Zsofnyákék jól kezdték a találkozót, meg is kapták érte a tapsot 6-3-nál. 9-9-ig még nem volt nagy probléma a hazaiaknál, ám amikor Tálas állt a nyitóhelyre, az már kezdett zavarokat okozni. A második technikai szünet után az őt váltó Fábián is nagyjából ugyanott folytatta, ahol elődje abbahagyta (9-18), aztán még egy-két szép megmozdulást bemutatott az MVSC, és a felvonás ezen szakaszában hasonló számban gyűjtötte a pontokat, ez a tisztes játszmavesztéstől többre nem volt elegendő.

Hajtós Vasút

A második szett kezdete előtt Kerekes Attila nyugodtan, érthetően elmagyarázta a tennivalókat a lányoknak, akiknek a lelkesedése ezen menetre is megmaradt. Azért a békéscsabaiak is be-behibáztak, nem koncentráltak úgy, mint egy fontos rangadón (4-5, 7-9). Kiss E. ejtése szemfüles volt, miként a feladó, Kiss V. áthúzása, de azért apránként haladt a vendégcsapat (11-16). Innen csináltak Maticék egy 5-1-es sorozatot, amivel lényegében hozták ezen játékot is.

A harmadik játszmában is a félig B-csapatot felvonultató Békéscsaba haladt az MVSC előtt, így aztán semmi szükség nem volt arra, hogy bevessék amerikai centerüket, a mintegy 190 centiméteres Clementet (2-6, 4-10). A zöld-fehérek a mezőnyben sokat mozogtak, de amikor a rivális kijátszotta a labdákat, és azok centerbe érkeztek, például Nagy V-nek, akkor nem nagyon volt sánc, ami hatástalaníthatta volna ezen támadásokat. 6-11-ről azért 12-16-ra feljött a hajtós Vasút, majd született két szép pont: az egyik előtt Kiss E. sarokba helyezett labdája, a másik Kocsis ejtése révén. Ebben a szettben is voltak biztató momentumok a miskolciaktól, a BRSE azonban vigyázott, hogy innen ne menjen ellenfele tovább (15-20, 16-23) és egy óra alatt szettveszteség nélkül győzött.

– ÉM-MI –

 


Jegyzőkönyv

Albrecht-MVSC-MVSI – Linamar-Békéscsabai RSE
0:3 (-16, -14, -18)

Miskolc, 50 néző. V.: Csizmarik, Bodrogi.

Albrecht-MVSC-MVSI: Kiss V., Kiss E., Zsofnyák, Szajkó, Kocsis, Nagy Zs. Edző: Kerekes Attila.

Linamar-BRSE: Tálas, Soós, Nagy V., Ilyés, Bodnár, Matic. Csere: Szpin (liberó), Kovács, Fábián, Korniss. Edző: Szasa Nedeljkovics.

Kerekes Attila: – Azt kértem a lányoktól, hogy vagányan, lelkesen és odafigyelve játszanak, úgy gondolom, hogy a mérkőzés döntő többségében ezt sikerült is elérniük.

Szasa Nedeljkovics: – A mai bajnokin igyekeztem azoknak a lányoknak is lehetőséget adni, akik a nemzetközi meccsen nem, vagy keveset játszottak. Amit vártam, azt teljesítették, a győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben.