Vadnyugati kocsmajelenet vérontással Rakacán

Vadnyugati kocsmajelenet vérontással Rakacán
Miskolc, Rakaca – Hat év fegyházra ítélte elsőfokon a B.-A.-Z. megyei bíróság a kocsmában sörösüveggel szúrkáló rakacai férfit. A vádlott szerint csak védekezett és a sértett esett bele az üvegbe.  Vadnyugati kocsmajelenet vérontással Rakacán 2008.10.22. 

Kis híján megölte egyik ivócimboráját a rakacai kocsmában egy 39 esztendős helyi férfi még tavaly nyáron. Az esti órákban kaptak össze valamin poháremelgetés közben, amikor a vádlott pofont adott egy vendégnek. Ezt azonban nem hagyta szó nélkül a megütött férfi rokona. A pofozkodó férfi pedig immár nemcsak a kezét használta, erőfitoktatásként, hanem felkapott egy sörösüveget. A vadnyugati kocsmajelenetekhez hasonlóan fejbe csapta az illetőt. Majd ráadásként a széttört üveg kezében maradt borotvaéles részével beledöfött a megütött férfi védelmére kelő falubelijébe. Az üveg a férfi testüregébe hatolt és életveszélyes sérülést okozott. Azonnal mentőt kellett hívni hozzá. Utóbb, az orvosszakértő azt állapította meg, hogy, a megdöfött férfi életét az azonnali és szakszerű orvosi beavatkozás mentette meg. A vadnyugati kocsmajelenet után egyébként a támadó elmenekült a tetthelyről. Másnap fogták el a rendőrök – hangzott el a per során.

Nem először

Annak idején, a forrónyomos üldözés kapcsán történt adategyeztetéskor az is kiderült, hogy a sörösüveggel döfködő férfi egy másik bűncselekmény elkövetése miatti büntetéséből feltételesen szabadult. Ezt az újabb cselekményét a felfüggesztés hatálya alatt követte el. Ezért elfogását követően azonnal börtönbe vitték. A B.-A.-Z. Megyei Bíróság  dr. Szabó József vezette bírói tanácsa hétfőn hozott ítéletet az ügyben. A vádlott részben ismerte el a bűncselekmény elkövetését. Azt mondta azonban, hogy csak védekezett, és a másik férfi beleesett az üvegbe. A taláros testület a bizonyítékok, és vallomások mérlegre tétele után azonban a váddal egyezően bűnösnek mondta ki a férfit, és elsőfokon hat év fegyházzal sújtották. A vádlott és védője fellebbezést jelentett be ellene. Ezért az ítélet nem jogerős, a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik majd a per.

NÉZZE MEG A VIDEÓT IS: 

Súlyosító körülményként értékelte a bíróság
Az életveszélyt okozó testi sértés elkövetőjét alapesetben a törvény nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel fenyegeti. Indoklásában bíróság arról is beszélt, hogy a férfit már többször is elítélték különböző bűncselekmények miatt. Legutóbb önbíráskodás miatt kapott börtönt, amiből feltételesen szabadult, és ennek hatálya alatt követte e az újabb bűncselekményt, mint különös visszaeső.