Évadnyitó a szimfonikusoknál

Szerda reggel taretották évadnyitó ülésüket a Miskolci Szimfonikus Zenekar tagjai. Ennek apropóján tettük fel a kérdést: Mit vár az új évadtól?

Kovács László karmester, művészeti vezető:
Nem várok mást, mint ami az elmúlt 21 évadot is jellemezte: intenzív, professzionális munkát, családias, emberi hangulatban. Nem szeretem, ha valaki tűzijátékokban, nagy durranásokban gondolkodik, az állandóság  neveli a zenekart. Rendkívül lelkes és nagyszámú közönséggel rendelkezünk, és az ő visszajelzésük tulajdonképpen az elmúlt évek elismerése. Az évadban játszunk olyan műveket is, melyek újak a zenekar számára, de  tanulunk újakat is.

N. Füzes Mária másod koncertmester:
Sikeres évadot várok elsősorban. A műsorpolitikán talán lehetne változtatni egy kicsit, kevésbé ismert zeneszerzők, keveset játszott műveit is jó lenne játszani. Nem a modern művekre gondolok, hanem olyan hagyományos zenére, melyek új formában jelennek meg. Gondolom, sok feladatunk adódik majd. Ha a közönségünk továbbra is olyan lelkes marad, mint az elmúlt években, nem lesz semmi probléma. Nagyon várjuk az új koncerttermet is.

Apró László fuvolista:
Mindenekelőtt nagyon jó koncerteket várok. Szeretnénk az évad végén, az átalakított Béke moziban megépülő új koncertteremben is néhány közönségcsalogató hangversenyt adni. Szép feladatokat is várok, hiszen már a harmincadik évemet töltöm a Miskolci Szimfonikus Zenekarban. Vágyam az is, hogy mint fuvolás, szólistafeladatokat is kapjak.