Friss hírek

2010.10.01. 12:24

Megtévesztőnek találták egy nagykanizsai civil szervezet hirdetését

<p>Egy Orbán Viktor nevű férfi kampányolt Nagykanizsán egy civil szervezet mellett a helyi rádióban leadott hirdetésben. A Helyi Választási Bizottság a Fidesz nagykanizsai szervezetének panaszára úgy döntött csütörtökön, hogy a hirdetés törvénysértő, ezért nem engedélyezik annak további sugárzását.</p>


A Civil Összefogásért Nagykanizsán Egyesület a miniszterelnökkel megegyező nevű férfi mellett több embert is megkérdezett a zalai városban, hogy az önkormányzati választásokon kire fog szavazni. A válaszokat rögzítették és fizetett politikai hirdetés formájában adták le a helyi kereskedelmi rádióban - tudta meg a Független Hírügynökség az egyesülettől.

Bartha László, a szervezet kampányvezetője a Független Hírügynökség kérdésére elmondta: a férfi a hirdetésben a nevét mondja, illetve azt, hogy az egyesületre fog szavazni az önkormányzati választásokkor.

A civil szervezet fellebbezett a Választási Bizottság döntése ellen, mert nem tartják törvénysértőnek, ha valaki, akinek a neve megegyezik a jelenlegi kormányfőével, arról nyilatkozik, hogy kire szavaz - közölte Bartha László.

Karádi Ferenc, a Fidesz nagykanizsai önkormányzati frakciójának szóvivője a Független Hírügynökségnek elmondta: azért éltek a panasszal a Helyi Választási Bizottságnál, mert a hirdetést megtévesztőnek találták, és ezt többen jelezték is nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!