Vadkacsával ütközött egy kiképző repülő

Vadkacsa csapódott egy kiképző repülőgépbe csütörtökön este a kecskeméti repülőtéren. A madár a gép homloküvegét is áttörte, a pilóta könnyebben megsérült.

A baleset nem sokkal este hét óra után történt a kecskeméti repülőtéren. Egy L-39 Albatros típusú kiképző repülőgép gyakorlatozás közben, közvetlenül a leszállás előtt egy vadkacsával ütközött, amely a kabin homloküvegét betörve a pilótának csapódott – mondta el a Független Hírügynökségnek a Honvédelmi Minisztérium szóvivője. Bocskai István hozzátette: az alezredes a vállán könnyebben sérült meg, megfigyelésre a kecskeméti katonai kórházba szállították. A másodpilótának nem lett baja. A repülőgéppel az ütközés ellenére le tudtak szállni.

Az elsődleges jelentések szerint a pilóták nem hibáztak a balesetben – mondta Bocskai István. Az Albatros 500 méter magasan és 330 kilométer/órás sebességgel repült. A gép az eddigi adatok alapján javítható, a kár mértékét csak később állapítják meg. A baleset körülményeit a Katonai Légügyi Hivatal vizsgálja.