Vádemelést javasolnak a sofőrrel szemben, aki nem adott elsőbbséget egy mentőautónak

Vádemelést javasolnak a sofőrrel szemben, aki nem adott elsőbbséget egy mentőautónak
© Fotó: Matey István
Debrecen – A karambol még tavaly novemberben történt a Böszörményi úton, összesen négyen sérültek meg.

A Debreceni Rendőrkapitányság közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást egy 59 éves férfival szemben.

A debreceni lakos 2017. november 23-án 19 óra 30 perc körül Debrecenben, a Békessy Béla utcán közlekedett az általa vezetett személygépkocsival. A sofőr a Böszörményi út kereszteződésében kihelyezett forgalomirányító fényjelző készülék zöld jelzésére behaladt az útkereszteződésbe, ahol nem adott elsőbbséget az ott, megkülönböztető fény- és hangjelzéssel közlekedő mentőnek, amellyel összeütközött.

mb2Fotó: Matey István

A balesetben egy személy súlyos, míg három könnyű sérüléseket szenvedett.

A Debreceni Rendőrkapitányság április 20-án vádemelési javaslattal befejezte a közlekedési baleset vizsgálatát, és az ügy iratait megküldte a járási ügyészségnek.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –


Debrecen - Összeütközött egymással egy mentő és egy személyautó Debrecenben, a Böszörményi úton, a 35-ös főút települési szakaszán. A helyi hivatásos tűzoltók áramtalanították a járműveket és biztosították a karambol helyszínét. A balesetben érintett embereket a mentők a helyszínen vizsgálták, az...