Vádemelési javaslatok emberöléses ügyekben

Miskolc – Három, még tavaly elkövetett emberöléses ügyben fejezte be a nyomozást a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság és küldte meg az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban.

Három, még tavaly elkövetett emberöléses ügyben fejezte be a nyomozást a B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság és küldte meg az iratokat vádemelési javaslattal az ügyészségnek a napokban – tájékoztatott Kompoltiné Jakab Ilona őrnagy, a B.-A.-Z. Megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs iroda vezetője.

Egy esztendővel ezelőtt márciusban sajóbábonyi lakásán verték agyon a 73 éves tulajdonost. Értéktárgyait vitték el. Az elkövetők ellen nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és más bűncselekmények miatt élt vádjavaslattal a nyomozóhatóság.

Egy hónappal később kistokaji lakásán öltek meg idős házaspárt, akiknek a holttestét a kertben lévő emésztőgödörben rejtették el. Értéktárgyaikat elvitték. Ez ügyben a vádjavaslat nyereségvágyból, több emberen elkövetett emberölés.

Tavaly novemberben családtagjait akarta tűzhalálra ítélni a férj Encsen. Telefonon megfenyegette hozzátartozóit, majd lakásuk ajtaját égésgyorsító anyaggal belocsolta és meggyújtotta. A tragédiáét a tűzoltók akadályozták meg. Sikerült eloltani a lángokat. A kegyetlen gyilkosságra készölő férfi esetében, több emberen, részben 14. életévét be nem töltött személy sérelmére, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete bűntette és közveszély okozás bűntette a vádjavaslat.

Dutyiba kerül az eltiltott sofőr, a kurtizán…