Vádemelési javaslat a prostituált-gyilkosság gyanúsítottja ellen

Vádemelési javaslattal zárta a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság a nagyrécsei, öngyilkosságnak álcázott prostituált-gyilkosság miatt indított nyomozást. Az ügyben egy 27 éves nagykanizsai férfit különleges kegyetlenséggel elkövetett emberöléssel gyanúsítanak. 28 éves társa ellen bűnpártolás miatt javasol vádemelést a rendőrség a Zala Megyei Főügyészségnek – tájékoztatta kedden a Független Hírügynökséget Csizmazia Péter, a Zala Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Majdnem pontosan egy éve, hogy a Debrecen-Nagykanizsa között közlekedő gyorsvonat a nagyrécsei vasútállomás közelében elgázolt egy 18 éves, nyírvasvári nőt. A helyszínre érkező rendőrök vonszolás nyomait fedezték fel a közelben, a sínektől 8-10 méterre lévő ligetes részen pedig vérnyomokat találtak. Így rögtön felmerült a gyanú, hogy nem baleset, nem is öngyilkosság, hanem gyilkosság történt. Ezt a későbbi orvosi vizsgálat is megerősítette: a nő már halott volt, amikor a sínekre fektették. A vonat csak azután gázolt át rajta, miután agyonverték.

Az áldozat a 7-es főút mellett dolgozott, a rendőrök az ügyfélkörének feltérképezésével kezdték a nyomozást, de keresni kezdtek egy autót is, melyről a vonat utasai adtak leírást. Így jutottak el a 27 éves nagykanizsai férfihez, aki közben Olaszországba, Bolzanóba menekült. Ott a bűnpártolással gyanúsított férfi szerzett neki lakást, autót, mobiltelefont.

A rendőrség nemzetközi elfogatóparancsot adott ki a 27 éves férfi ellen, akit végül az Interpol segítségével fogtak el, és szállítottak Magyarországra tavaly szeptemberben. A feltételezett gyilkos azóta előzetes letartóztatásban van, bűnpártolással gyanúsított társa szabadlábon védekezhet.