Vádemelés három brutális rendőr ellen

Bíróság előtt kell felelnie tetteiért annak a három New Orleans-i rendőrnek, akik szombat este kegyetlenül összevertek egy idős afro-amerikait egy kocsma előtt.

A rendőrök annak ellenére tagadják a vádakat, hogy a verést filmre vette egy éppen arra járó filmes csapat.

A felvételeken az látszik, hogy az egyik rendőr legalább négyszer fejbe vágja a 64 éves férfit, aki megpróbál ellenállni és vissza támad. Erre négy rendőr leteperi, majd egyikük rátérdel és kétszer megüti.

A Katrina hurrikánban szinte teljesen elpusztult New Orleans híres Francia Negyedében történt verést az APTN hírügynökség egyik éppen arra járó stábja vette filmre. Az egyik rendőr észrevette, hogy filmeznek, ezért durva hangon rátámadt a gyártásvezetőre, és megparancsolta, hogy hagyják abba a kamerázást. Ezt követően megragadta a férfit és gyomorszájon vágta.

A verésben részt vevő rendőröket már másnap, vasárnap felfüggesztették állásukból. Az első, hétfői bírósági meghallgatáson ártatlannak vallották magukat. Tárgyalásukat január 11-re tűzték ki, addig szabadlábon védekezhetnek.

A megvert 64 éves férfit az eset után kórházba szállították, majd sebei ellátása után azonnal őrizetbe vették, mert résszegen mutatkozott nyilvános helyen, illetve, mert rátámadt a rendőrökre.