Vádemelés a tévéostromlók ellen – MTV

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MTV-székház ostromában résztvevő 24 ember ellen. Garázdaság, lopás és közérdekű üzem működésének megzavarása miatt kell bíróság elé állniuk. A Büntető Törvénykönyv szerint akár öt évet is kaphatnak – hangzott el a Magyar Televízió szombat esti Híradójában. Két nappal azután, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást, a Fővárosi Főügyészség vádat […]

Vádat emelt a Fővárosi Főügyészség az MTV-székház ostromában résztvevő 24 ember ellen. Garázdaság, lopás és közérdekű üzem működésének megzavarása miatt kell bíróság elé állniuk. A Büntető Törvénykönyv szerint akár öt évet is kaphatnak – hangzott el a Magyar Televízió szombat esti Híradójában.

Két nappal azután, hogy a rendőrség befejezte a nyomozást, a Fővárosi Főügyészség vádat emelt azok ellen, akik tavaly szeptember 18-án megostromolták a Magyar Televízió székházát. Az 50 oldalas vádiratot a hozzá tartozó jegyzőkönyvekkel és szakértői jelentésekkel az ügyészség délután adta át a bíróságnak.

A 24 vádlott közül 12-en vidékiek, 11-en budapestiek és van egy ukrán állampolgár is. Öten már voltak büntetve. A vádirat szerint kövekkel és vasrudakkal dobálták az épület bejáratát, autókat gyújtottak fel, majd a székházba betörve fosztogattak az archívumban és a büfében – 29 millió forint kárt okozva.
A nyomozók több mint 300 tanút hallgattak ki és 100 órányi videofelvételt elemeztek.