Vádemelés a miskolci rabló ellen

Illusztráció
Illusztráció
Miskolc – A hátulról támadó fiatal férfi testi sérü­léseket okozva szerezte meg az idős nő pénzét.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 18 éves férfi ellen a bűncselekmény felismerésére, elhárítására koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, súlyos testi sértés bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt.

A férfi tavaly december közepén a késő délutáni órákban Miskolcon, az egyik utcában a láthatóan nehézkes és lassú járású 80 éves asszonyt erőteljes mozdulattal, mindkét vállánál fogva arccal a földre lökte.

Védekezett

A földön fekvő nőtől el akarta venni a kézitáskáját, azonban a nő azt megpróbálta megvédeni és erősen tartotta, ezért a férfi azt legalább kétszer megrántotta, míg végül hozzájutott, és a helyszínről elfutott.

A táskában található személyi igazolványt, lakcímkártyát, társadalombiztosítási kártyát, illetőleg egyéb személyes tárgyakat a táskával együtt a közelben lévő szemétégetésre használt területen eldobta, míg a 106 500 forint készpénzt és 8000 forint értékű étkezési utalványt megtartotta.

Fegyházbüntetést!

A nő a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló orrcsonttörés és vállficam sérülést szenvedett el. Az ügyészség a letartóztatásban lévő vádlottal szemben fegyházbüntetést és mellékbüntetésként közügyektől eltiltást indítványozott.

ÉM-SZB


Illusztráció
Felsőzsolca, Miskolc - Megvárták és elvették a férfi harmincezer forintját. A Miskolci Járásbíróság egy hónapra letartóztatta azt a fiatalkorú gyanúsítottat, aki társával együtt a felsőzsolcai nagybátyjához törhetett be azért, hogy tőle sört és pénzt szerezzenek. A gyanú szerint a fiatalkorú f...

Illusztráció
Edelény - Egy gyermek és egy fiatal felnőtt rabolta ki az idős embert. A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akik miután egy kabátot húztak az idős férfi fejére, az elájult, ezt kihasználva pedig kirabolták. Kabátot húztak a fejére A gyanú szerint nove...