Vádemelés a megszúrt diáklány ügyében

Befejeződött a nyomozás a nyáron, Dunaújvárosban megszúrt diáklány ügyében. Mint ismert, a fiatalt egy 34 éves, középiskolai tanárnő sebesítette meg. A rendőrség vádemelési javaslatot tett, az iratokat hétfőn küldték meg az ügyészégnek.

Ahogy arról a Független Hírügynökség már beszámolt, a 16 éves diáklány július 31-én, hajnalban jelent meg a tanárnőnél. Dörömbölt az ablakon és nem volt hajlandó elmenni. A nő kihívta a rendőrséget, de a lány ezt a nyitott ablakon át meghallotta és távozott. Miután a járőr elment, visszatért. Felkapaszkodott a rácsra és lármázott, mire a tanárnő többször kiszúrt az ablakon egy konyhakéssel, megsebesítve a lányt, akin a dunaújvárosi Szent Pantaleon Kórházban életmentő műtétet hajtottak végre. Ezután az intenzív osztályra került, de azóta már hazaengedték.

A nőt a nyomozók életveszélyt okozó testi sértéssel gyanúsították meg, azóta is szabadlábon védekezhet. Kihallgatásakor elismerte, hogy megszúrta a fiatalt, de elmondása szerint nem akarta megsebesíteni, csak el akarta ijeszteni.

A nyomozás két hónapig tartott, ezalatt a rendőrök kihallgatták az összes tanút és beszerezték a szükséges szakértői véleményeket is. Az eljárás most befejeződött, és az ügyet – hétfői nappal – vádemelési javaslattal megküldték a Fejér Megyei Főügyészségre.
– Független Hírügynökség –