Vádemelés a 2005. július 7-i londoni metrórobbantások miatt

Három brit férfi ellen emeltek vádat csütörtökön a 2005. július 7-i londoni robbantásokkal kapcsolatban, amelyek 52 emberéletet követeltek. A 30 éves Mohammed Shakilt és a 23 éves Shipon Ullahot a rendőrség a manchesteri repülőtéren vette őrizetbe, amikor a két férfi március elején egy Pakisztánba tartó gépre szállt fel. A 26 éves Sadeer Saleem-ot Leedsben tartóztatták […]

Három brit férfi ellen emeltek vádat csütörtökön a 2005. július 7-i londoni robbantásokkal kapcsolatban, amelyek 52 emberéletet követeltek.

A 30 éves Mohammed Shakilt és a 23 éves Shipon Ullahot a rendőrség a manchesteri repülőtéren vette őrizetbe, amikor a két férfi március elején egy Pakisztánba tartó gépre szállt fel. A 26 éves Sadeer Saleem-ot Leedsben tartóztatták le néhány hete.

A férfiakat azzal vádolják, hogy “tömegközlekedési eszközökön és turistalátványosságoknál elkövetendő robbantásokra” szőttek összeesküvést. A vád részét képezi az a feltevés is, hogy a három férfi 2004 novembere és 2005 júniusa között kapcsolatban állt a 2005-ös londoni metrórobbantások elkövetőivel és segített megtervezni akciójukat.

A Scotland Yard szerint további letartóztatások várhatóak az ügyben.