Vádat emeltek az élettársát megszurkáló sátoraljaújhelyi nő ügyében

Miskolc, 2014. június 3., kedd (MTI) – Megszúrta élettársát, majd öngyilkosságot kísérelt meg egy 54 éves nő tavaly nyáron Sátoraljaújhelyen, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség emberölés kísérlete miatt vádat emelt ellene – tájékoztatta a főügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Martossy György az előzményeket ismertetve elmondta, hogy a vádlott és a sértett 2011 óta élt együtt a férfi házában. Tavaly augusztusban a nő ittasan érkezett haza, amit – mivel élettársa rendszeresen és sokat ivott – a férfi szóvá tett. Veszekedni kezdtek, aztán a nő felkapott egy konyhakést és hasba szúrta élettársát.

A sértett a földre hanyatlott, a vádlott pedig fölé hajolt és még tízszer – a fején is – megszúrta. A szúrások között szívtájéki is volt, de a férfinek sikerült eljutnia a szomszédba, ahonnan értesítették a mentőket.

Az asszony ezután teleengedte a fürdőkádat vízzel, beleült, majd a hajszárítót a vízbe dobta, de mégsem szenvedett áramütést. A rátaláló rendőrök őt is kórházba vitték, majd őrizetbe vették.

Martossy György emlékeztetett arra, hogy a vádlott visszaeső, életveszélyt okozó testi sértés miatt egyszer már öt év börtönre ítélték.

– MTI –