Vádat emeltek a rendőrökre támadó perkupai család ellen

A futballbírót és a rendőröket is bántalmaztak Perkupán - illusztráció
A futballbírót és a rendőröket is bántalmaztak Perkupán - illusztráció
Miskolc, 2015. augusztus 4., kedd (MTI) – Csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt vádat emelt a Miskolci Nyomozó Ügyészség egy 17 éves perkupai labdarúgó és annak szülei ellen, akik ez év májusában jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak – közölte a vádhatóság kedden az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a rendőrök a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen megrendezett bajnoki labdarúgó-mérkőzésen történtekkel kapcsolatban bűncselekmény gyanúja miatt a lakásáról akarták előállítani a hazai csapat 17 éves játékosát, aki a meccsen egy számára sérelmes bírói döntés miatt bántalmazta a játékvezetőt.

Hozzátették: a jogszerű rendőri intézkedéskor a labdarúgó anyja megragadta az egyik rendőrt és behúzta őt a kialakult csoportosulás tagjai közé, ahonnan a többi rendőrnek csak könnygázspray alkalmazásával sikerült kiszabadítania. Ezt követően a focista felkapta az udvaron lévő kerékpárt és az egyik rendőrhöz vágta, aki a földre esett. Apa és fia ekkor elkezdték őt rugdosni, ütlegelni, a rendőröknek a kollégájukat csak kényszerítő eszköz alkalmazásával sikerült a bántalmazók közeléből elhúzniuk.

A rendőrök elővették a szolgálati fegyverüket, kibiztosították, rádión erősítést kértek, ugyanakkor annak megérkezéséig elhagyták a helyszínt – írták.

Az intézkedésben részt vevő rendőrök egyike súlyos, 8 napon túl gyógyuló, a kollégája könnyebb sérülést szenvedett, míg a harmadik rendőr, egy nő nem sérült meg – közölte az ügyészség.

– MTI –


Kapcsolódó cikkek:

Előzetesben a perkupai rendőrverők

Miskolc, Perkupa – A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája szerdán előzetes letartóztatásba helyezte azt a három személyt, köztük egy fiatalkorút, akik múlt vasárnap – a megalapozott gyanú szerint – a rendőri intézkedést, illetve a fiatalkorú előállítását megakadályozva dulakodásba keveredtek a perkupai családi házuk udvarán jogszerűen intézkedő három egyenruhással. tovább »

A futballbírót és a rendőröket is bántalmazta egy fiatal focista Perkupán

Miskolc, 2015. május 26., kedd (MTI) – Nyomozást indított a Miskolci Nyomozó Ügyészség csoportosan elkövetett, hivatalos személy elleni erőszak és súlyos testi sértés bűntette miatt egy 17 éves focista és szülei ellen, akik jogszerűen intézkedő rendőrökre támadtak vasárnap este Perkupán – közölte az ügyészség helyettes szóvivője kedden az MTI-vel. tovább »

Rendőrökre támadtak Perkupán

Miskolc, 2015. május 25., hétfő (MTI) – Rendőrökre támadtak a Borsod megyei Perkupán; az ügyben csoportosan elkövetett hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt indult eljárás – erősítette meg az MTI információját Barkó Tamás, a Miskolci Nyomozóügyészség vezető ügyésze, helyettes szóvivő hétfőn. tovább »


hirdetés


hirdet�s