Vádat emeltek a rendõrre támadó baltás férfi ellen

Vádat emelt a Budapesti Nyomozó Ügyészség az ellen a férfi ellen, aki tavaly tavasszal részt vett egy rendõrt megverésében és kirablásában. Az ügyészség a felbujtó és az orgazda ellen is vádat emelt, az egyik rabló a mai napig nem került elõ.

A bûncselekmény még tavaly március közepén történt: az egyik vádlott megbízta társát, hogy verje meg adósát 100 ezer forint fejében. A behajtó egy ismerõsével érkezett ahhoz a VIII. kerületi, Köztársaság téren álló autóhoz, melyben az adós, egy rendõr és egy nõ ültek. A két támadó az autó mellé lépett, és a bent ülõktõl az értékeiket kérték.

Az autóból a két férfi kiszállt, a rendõr pedig szolgálatba helyezte magát: ennek ellenére mindkettõjüket megütötték, a rendõr ismerõsét ráadásul egy kis aprító baltával is fejbe vágták. A behajtó ezután egy laptopot és két mobiltelefont is magával vitt, csak két hónappal késõbb sikerült õrizetbe venni õket.

A rendõrnek az orrát törték el, a másik férfinek a járomcsontja, a felsõ állcsontja, a szemgödörcsontja, az arcüregcsontja és az orrcsontja is eltörött. Ezen kívül több bevérzése és zúzódása is lett. Az ügyészség vádat emelt a megbízó, az egyik rabló, valamint a laptopot értékesítõ orgazda ellen. Egy embert – a rabló társát – még keresik a rendõrök, egyelõre azonosítani sem tudták. A baltával támadó férfi nyár óta elõzetes letartóztatásban van, két társa szabadlábon védekezik.Sporthírek