Vádat emeltek a kaposvári dohánybolti gyilkosság gyanúsítottja ellen

Kaposvár, 2015. október 5., hétfő (MTI) – Aljas indokból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat a Somogy Megyei Főügyészség egy kaposvári dohányboltban ez év áprilisában történt gyilkosság gyanúsítottja ellen – közölte a vádhatóság hétfőn az MTI-vel.

Az előzetes letartóztatásban lévő vádlottal szemben a főügyészség fegyházbüntetés kiszabását indítványozta – írták.

A közlemény szerint a vádlott elhatározta, hogy elköltözik a szüleitől és az ehhez szükséges pénzt bűncselekmény elkövetésével – egy dohánybolt kirablásával – szerzi meg. Azért döntött így, mert a kirakat lefóliázása miatt oda nem lehet belátni, a zárás körüli időpontot pedig azért választotta, mert azt remélte, hogy akkor nagyobb összegű bevételhez jut.

A 20 éves sántosi fiatalember részletesen megtervezte a rablást, váltóruhát és egy 16,5 centiméter pengehosszúságú kést vitt magával, azzal a szándékkal, hogy akár használni is fogja.

Április 22-én a Fő utcai dohányboltba nem sokkal zárás előtt lépett be, az arcát egy sállal eltakarva, és késsel fenyegetőzve a pénz átadására kényszerítette az ott dolgozó kaposvári alkalmazottat, egy 20 éves lányt. Miután megkapta a bevételt – 23 400 forintot – előbb rá akarta zárni az ajtót az eladóra, de attól tartva, hogy az értesíti a rendőröket, meggondolta magát és több, az orvosszakértői vizsgálat szerint 14 késszúrással megsebesítette a fiatal lányt, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt.

A rendőrök a térfigyelő kamerák és a lakosság segítségével másnap kora délután elfogta B. Pétert, aki beismerő vallomást tett. A Kaposvári Törvényszék április 25-én elrendelte az emberöléssel gyanúsított férfi előzetes letartóztatását.

– MTI –