Vádat emeltek a gyönki gyilkosság gyanúsítottjai ellen

Vádat emelt pénteken Husszein Tamer meggyilkolása ügyében a Tolna Megyei Főügyészség. Az egyiptomi férfit tavaly novemberben ölték meg Gyönkön, megállították az autóját, majd agyonlőtték. A bűncselekmény miatt egy szigetszentmiklósi férfit emberöléssel, budapesti társát maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel és lőfegyverrel való visszaéléssel, a harmadik, ugyancsak szigetszentmiklósi férfi ellen pedig lőfegyverrel visszaélés a vád.

2008. november 12-én Gyönkön egy maszkos támadó állította meg a férfi autóját, amelyben egy nő is utazott. A férfit a helyszínen agyonlőtte támadója a nőt viszont nem bántotta. Az egyiptomi származású Husszein Tamert lőtték agyon, aki másodrendű vádlottja volt a volt szegedi főnyomozó, Kumbor Tibor ellen egyebek mellett zsarolás miatt indított pernek.

Csak egy férfit vádolnak emberöléssel, a tényállás szerint ő volt az, aki négy lövéssel kivégezte a férfit. A másik budapesti férfi a lövések után megrugdosta a földön fekvő férfit, őt ezért vádolják maradandó fogyatékosságot okozó testi sértéssel és lőfegyverrel való visszaéléssel. A harmadik férfinél akkor nem volt fegyver, a későbbi házkutatásnál azonban találtak nála, ezért ellene lőfegyverrel való visszaélés miatt emeletek vádat – mondta el a Független Hírügynökségnek Ökrös Magdolna a Tolna Megyei Főügyészség sajtóreferense.