Vádat emeltek a balástyai gyújtogató ellen

Szeged – Vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség egy balástyai férfi ellen, aki 2014 tavaszán rágyújtotta a tanyáját alvó szomszédjára – tájékoztatta a főügyészség szóvivője szerdán az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a férfit különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérletével és többrendbeli rongálás vétségével vádolják.

A vádirat szerint a férfi – akinél piromániás késztetéssel jellemzett impulzuskontroll-zavar állapítható meg – 2014 márciusa és májusa között Balástya külterületén meggyújtott több nádast, rétet, szalmabálát. Tizenegyszer okozott tüzet, volt, hogy ő vagy az édesanyja értesítette a tűzoltókat. Előfordult olyan is, hogy a vádlott az eloltott nádast újragyújtotta.

A férfi 2014 márciusában egy öngyújtóval meggyújtotta a tőlük mintegy háromszáz méterre lakó, 83 éves nő tanyája melléképületének nádtetejét, majd hazasétált. Az épület teljesen leégett a benne levő értéktárgyakkal együtt, egy gázpalack felrobbant.

Április 28-án éjjel ismét az idős szomszéd tanyájához ment, és – miközben a sértett a házban aludt – meggyújtotta a főépület nádtetejét, majd hazament. A tűzoltókat egy a kecskéit a közelben legeltető férfi értesítette. Az idős asszony még a tűzoltók érkezése előtt felriadt a zajra, amelyet az égő tetőszerkezet miatt kitörő ablak okozott, valamint a házba beömlő füstre, és a házból két gázpalackot kicipelve az udvarra menekült. A tanya teljesen leégett, a sértett kára mintegy 9 millió forint.

A vádlott, hogy elterelje magáról a gyanút, saját szülei tanyájának melléképületében is tüzet okozott.

– MTI –








hirdetés










hirdet�s