Friss hírek

2010.03.09. 10:49

Véget ért a maratoni mozizás - nem sikerült megdönteni a Guinness-rekordot

<p>Nem dõlt meg az egyhuzamban mozizás Guinness-rekordja, az utolsó versenyzõ ugyanis 104 órányi filmnézés után hétfõn késõ este feladta. Összesen 15-en ültek be a Cinema Csepel egyik termébe még csütörtökön, hogy megdöntsék az egyhuzamban mozizás 123 órás rekordját - ehhez kedd este fél nyolcig kellett volna kitartani. A mostani csúcskísérlet érdekessége egyébként az volt, hogy kizárólag animációs filmeket vetítettek.</p>

A legidõsebb versenyzõ bírta legtovább az Animániát, vagyis azt a kísérletet, hogy megdöntsék az egyhuzamban mozizás 123 órás Guinness-rekordját. Az 53 éves férfi azonban 104 órányi filmnézés után feladta a versenyt, ráadásul az utolsó 7 órát már egyedül kellett teljesítenie a csepeli moziban, hiszen körülötte mindenki abbahagyta a maratoni filmnézést. Böszörményi Gábor szervezõ szerint 100 óra felett már veszélyes, ha valaki nem alszik és gyakorlatilag folyamatosan egy moziteremben ül. Bár a versenyzõk állandó orvosi felügyelet alatt álltak, és a fizikai állapotukkal sem volt probléma, mentálisan nagyon megterhelõk voltak a körülmények.

Négy napig és nyolc óráig nézett animációs filmeket az 53 éves Fölkl László, õ bírta legtovább a versenyt a 15 fõs mezõnybõl. Húsz óra azonban még hátra lett volna ahhoz, hogy megdõljön az egyhuzamban mozizás Guinness-rekordja, amit jelenleg egy amerikai házaspár tart 123 órával. Bár õk ezt nem moziban teljesítették, Böszörményi Gábor szervezõ szerint a Guinness nem tesz különbséget abban, hogy a rekorderek milyen körülmények között nézik a filmeket. A magyar rekorddöntési kísérlet a csepeli moziban zajlott, és 55 perc filmnézés után járt öt perc szünet, a pihenõket azonban össze lehetett vonni. A tapasztalatok szerint mindig a hajnali órák voltak a legnehezebbek, ilyenkor hirtelen törtek rá hullámvölgyek a versenyzõkre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!