Vadász-ügy – a rendőrség nem beszél gyanúsításról

A rendőrség egyelőre nem ad információt arról, hogy a Vadász-ügyben bárkit meggyanúsítottak volna. A Blikk csütörtöki írása szerint a politikussal összetűzésbe keveredő biciklis futárt saját elmondása alapján garázdasággal és rongálással gyanúsítja a rendőrség. Vadász János, az MSZP országos választmányának egykori tagja július végén egy biciklis futárral keveredett összetűzésbe, és állítólag fegyvert is fogott a fiatalemberre.

Unger Pál, a Budapesti Rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese a Független Hírügynökséggel azt közölte, hogy a volt szocialista politikus és a biciklis futár összetűzésével kapcsolatban még tart a nyomozás. Egyelőre semmilyen új, a nyilvánosságra tartozó információt nem tud mondani a rendőrség. Unger Pál az ügy szereplőinek esetleges gyanúsításával kapcsolatban nem kívánt nyilatkozni. Hozzátette, a gyanúsítás a nyomozás utolsó fázisai közé tartozik. Elmondta még, hogy a nyomozást várhatóan még augusztusban befejezik.

Vadász János, volt szocialista országos választmányi tag július végén egy biciklis futárral keveredett összetűzésbe a Kodály köröndön. A kerékpáros azt állítja, hogy Vadász János leszorította őt autójával, majd egy fegyverrel is fenyegette. A politikus szerint épp a biciklis támadt rá.