Vadakat kutattak a kisvonatozásokkal

Akt.:
Vendégváró muzsika
Vendégváró muzsika
Miskolc, Pálháza – A Lillafüredi Kisvasútért Alapítvány – az ÉSZAKERDŐ Erdőgazdasági Zrt. közreműködésével – első alkalommal szervezett program­sorozatot a Lillafüredi és a Pálházi Állami Erdei Vasút vonalán a hagyományos vadászati kultúra terjesztése érdekében.

A kezdeményezés a Földművelésügyi Minisztérium pályázati támogatásának köszönhetően valósult meg.

A rendezvények célja volt a résztvevők vadászati ismereteinek bővítése a Magyarországon szokásos hagyományos vadászat jellegzetességeiről, a vadászat valódi, a közvélemény által sokszor félre- vagy egyáltalán nem ismert illemtanáról.

A szervezők négy különvonatot indítottak áprilisban és májusban. A lillafüredi kisvasút vonalán a Szalonka Varázs Expressz Andókútra, a Lutra Expressz pedig Garadnára közlekedett.

A Kittenberger Kálmán és az „Őzbak cserkelés a Hegyközben” elnevezésű különvonatok pedig Pálházáról Rostal­lóig zakatoltak.

Az érdeklődőket minden helyszínen szakmai előadások, vadászkürtös, vérebes és íjászati bemutatók várták. Alkalmuk nyílt megnézni, hogy milyen egy teríték és megízlelhettek különféle vadhúsból készült ételeket is.

A tematikus túrákon összességében több százan vettek részt.

– ÉM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s