Vörösiszap – Felajánlás az Alacsony-Tátrából

A magyarok által is kedvelt alacsony-tátrai téli üdülőközpontba, Donovalyba viszi a kolontári és a devecseri iszap-katasztrófa sújtotta gyerekeket a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal. Magyar és szlovák vállalkozókkal összefogva ötven gyereknek biztosítanak téli vakációt – jelentette be a Hó-Show kiállítás nyitónapján, pénteken Budapesten a hivatal magyarországi képviselet-vezetője.

Jelinek Szonja, a Szlovák Idegenforgalmi Hivatal magyarországi képviseletének vezetője a Független Hírügynökségnek elmondta: hivataluk munkatársai figyelemmel kísérték a híradásokat a vörösiszap okozta károkról, s úgy gondolták, azzal segítenek a legtöbbet, ha a légúti megbetegedések veszélyének kitett gyerekeket jó levegőre viszik. A helyi szlovákiai és magyar vállalkozókkal az iroda biztosítja, hogy a gyerekek egy ötvenfős csoportja egyhetes téli vakáción vegyen részt.
A devecseri és kolontári gyerekek csoportja a Magyar Síakadémia képviselőinek kíséretében várhatóan a tél közepén indul majd Szlovákiába, a gyerekek utaztatását egy magyarországi utaztató saját költségén vállalta.