VÖRÖSISZAP – Csoportterápiás lelki segítséget ajánlott a SOTE a vörösiszap sújtotta térség lakóinak

Négy héten át tartó csoportterápiás foglalkozást szervez a SOTE pszichiátriai klinikája az iszapkatasztrófa áldozatainak, a tragédia lelki következményeinek hosszabb távú feldolgozásához.

Az országos katasztrófavédelem tájékoztatása szerint a térség lakóinak az akut lelki segítségnyújtáshoz már az első percekben helyszínre riasztották a Krízis Intervenciós Team pszichológusait, a tragédia lelki következményeinek hosszabb távon történő feldolgozásához a SOTE pszichiátriai klinikája felajánlotta, hogy a térség felnőtt lakosainak négy héten át tartó, segítő csoportterápiás foglalkozást szerveznek Budapesten, amihez bentlakást biztosítanak.

Az OKF közleménye szerint az Újjáépítési Kormányzati Koordinációs Központ devecseri bázisán dolgozó jogi munkacsoport november 18-án újabb 23 ingatlan tulajdonosával tárgyalt. A jogi párbeszéd megkezdése óta eddig összesen 195-e nyilatkoztak: 39 tulajdonos új építésű ház, 29 pedig használt lakás vásárlása mellett döntött. Ketten nem kértek kártérítést, a többiek gondolkodási időt kértek vagy nem fogadták el az értékbecslést.Sporthírek