VÁLASZTÁSOK 2010 -Választási programot hirdetett az MSZP!

VÁLASZTÁSOK 2010 -Választási programot hirdetett az MSZP!
Választási programot hirdetett szombaton az MSZP kormányfõjelöltje, aki egyben kormányprogramnak is nevezte a bemutatott 50 oldalas kiadványt.

Mesterházy Attila szerint konkrét, reális és megvalósítható a program, amely egyebek mellett ingyen nyelvtanulást ígér a 35 év felettieknek, 5 éves bérfelzárkóztatást az egészségügyben dolgozóknak és a külföldiek földvásárlási moratóriumának meghosszabbítását. A politikus szerint a szélsõjobboldalra szavaz, aki nem megy el választani áprilisban.

Mesterházy Attila szombati programbeszédében úgy fogalmazott, hogy a visszafordulás helyett a haladást kell választani. A politikus szerint gazdasági fejlõdésre, az életszínvonal emelésére, a nyugdíjasok, valamint a munkájukból élõk biztonságának megteremtésére van szükség. Mesterházy Attila hozzátette: nemzeti modernizációra van szükség, amelyhez közmegegyezés kell.

Mesterházy Attila kitért a foglalkoztatáspolitikai elképzelésire. A kormányfõjelölt célja, hogy legyen elég munkahely, ahol megéri dolgozni. Az MSZP ezért a következõ négy évben 4 százalékkal csökkentené a munkavállalók járulékterheit. A hiányszakmát tanulók szakmunkásösztöndíjat kaphatnak már az év eleje óta, ennek összegét 2011-tõl a minimálbérhez igazítanák.

Az MSZP folytatná a 100 milliárd forintos iskolafelújítási programot és egy, illetve két emelt szintû érettségihez kötnék a diplomás képzésre jelentkezést. A szocialisták Nemzeti Nyelvtanulási Programot kívánnak indítani, amelyben fedeznék a 35 év felettieknek egy idegen nyelv alapfokú elsajátításának költségeit..

Az MSZP kormányfõjelöltje ötéves bérfelzárkóztató programot hirdetett az egészségügyben dolgozóknak, akiknek átlagkeresete a nemzetgazdasági átlag másfélszerese lenne. Bõvítenék a járóbeteg-szakellátás szolgáltatásait. Négy év alatt az ötszörösére növelnék az egészségügyi kutatásokra szánt állami forrásokat.

Az MSZP kezdeményezi, hogy a külföldiekre vonatkozó – 2011-ben lejáró – földvásárlási moratóriumot újabb 3 évvel hosszabbítsák meg.

Az MSZP kiáll azok mellett, akiket bármilyen hátrányos megkülönbözetés ér, és megvédik a magánélethez való jogot is – mondta Mesterházy Attila. A párt kormányfõjelöltje szerint a szélsõjobb megítélésben véget kell vetni a kettõs beszédnek, ezért eljött az ideje, hogy Orbán Viktor és a Fidesz csatlakozzon az MSZP szélsõségesek elleni küzdelméhez.

A politikus szerint sokan kiábrándultak a baloldalból, ám szerinte csak az MSZP ad “valódi politikai otthont” azoknak, akiknek fontos a demokrácia, a szabadság, a valódi baloldali és liberális eszmék. Mesterházy Attila úgy véli, hogy akik nem szavaznak áprilisban, azok a szélsõjobboldalra voksolnak.Sporthírek