Év Kórháza: eddig több mint 12 ezren szavaztak

Szombatig több mint 12 ezer beteg szavazott az “Az év kórházára” a hazipatika.com internetes választásán. Az eddigi eredmények szerint a betegek az orosházi városi kórházat tartják a legjobbnak. Igaz, a már 4. alkalommal szervezett választás még 2 hónapig tart, december 31-ig voksolhat bárki az általa legjobbnak tartott egészségügyi intézményre.

Az internetes szavazáson a betegek csakúgy, mint az előző 3 évben, 5 kategóriában értékelhetik az ország valamennyi, körülbelül 230 egészségügyi intézményét: az orvos-szakmai ellátás, az ápolás-szakszemélyzet, az infrastruktúra, az ellátás és a környezetet és a tisztaság kategóriájában. Az összesített eredmény szerint az orosházi kórház után jelenleg egy tapolcai magán egészségügyi intézmény a második és a zirci városi kórház a harmadik .

A Házipatika.com 2005-ben hirdette meg először “Az év kórháza” szavazást. Akkor 63 ezren nyilvánítottak véleményt, és az összesített eredmény szerint akkor a Sportkórház lett az abszolút győztes. A következő évben 2006-ban már 100 ezren szavaztak, a legtöbben a pécsi intenzív terápiás intézetre. 2007-ben azonban visszaesett az érdeklődés: csupán 46 ezren voksoltak és a kapuvári Lumniczer Sándor Kórház-rendelőintézetet választották az Év Kórházának. A három korábbi szavazás legnagyobb győztese a Sportkórház volt, mivel ez az intézmény mindhárom voksolásnál a legjobb 3 között volt.