V. Harsányi Szürke­marha Fesztivál – Rekordméretű üstben főzték a híres szürkét

Akt.:
V. Harsányi Szürke­marha Fesztivál – Rekordméretű üstben főzték a híres szürkét
Harsány – Szombaton rendezték meg az V. Harsányi Szürke­marha Fesztivált.

150 főzőcsapattal, sok színes programmal, több ezer érdeklődővel és Harsányi Levente műsorvezetésével zajlott a nap, ami közben Szabó Gergely polgármestert is faggattuk.

– A részletekben rejlik a lényeg, mindent megpróbálunk az 5 év tapasztalata kapcsán megtervezni – mondta a településvezető. – Amiben jogos a kritika, azt megpróbáljuk kijavítani. Azt szeretnénk, ha valaki ideérkezik, akkor minden tökéletes legyen számára: tudja, hol kell megállni, hová kell jönni, mit lehet megnézni és megkóstolni. Szeretnénk egy olyan napot, amelyen a vendégek jól érzik magukat, és úgy gondolják, minden a helyén volt és jövőre újra eljövünk.

img_7831

Idén különlegességekkel készült Harsány. Az egyik a 6 ezer adag szürkemarha-pörkölt volt.

– Eddig a közösség összeadta az üstöket, 20-25 üstben főztünk. Idén úgy gondoltuk, legyen újabb kuriózum a fesztiválon. A bükkszentkereszti Lükő Péter egy nagyon komoly csapattal érkezett: a 6 ezer adag ételt egy 270 centiméter átmérőjű, rekordméretű üstben főzték meg. Megkóstoltam, az íze fenomenális! Bízunk benne, hogy el fog fogyni – mondta a polgármester.

img_7639

Fejlődni

Szabó Gergelytől megtudtuk, hogy legalább 12 ezer embert vártak a fesztiválra. Az optimális idő az enyhén felhős, 25-30 fok lett volna, ám ez szombaton „egy kicsit több” volt.

– Ilyenkor délután jönnek az emberek a rendezvényre – tette hozzá. – Az ember életében a gyerekek a legfontosabbak, ők a jövő és megpróbáljuk az ő napjukat is felejthetetlenné tenni – mondta. – A szalmabála és ugrálóvár, a gyerekprogramok, a körhinta, és minden más ezt szolgálja. Úgy gondoljuk, hogy a fesztivál a családról, a közösségről szól.

img_7621

„Hogy milyen lehet a következő jövőre?” – kérdezett vissza Szabó Gergely. – Ha találkozom bárhol az országban emberekkel, és Harsány szóba kerül, akkor a Szürkemarha Fesztivál az, ami elsőként beugrik. Ez az elmúlt években bevésődött. Várják, szeretik a látogatók! Mi pedig igyekszünk mindig fejlődni.

ÉM-JLI

img_7614