Uzsorásokat vettek őrizetbe – egy felbőszült rokon a rendőrt is lefejelte

Ásóval és vasvillával rontott rá két uzsorás a nekik tartozó házaspárra Nyírbátorban. A házaspár nem tudott időben fizetetni, ezért életverszélyesen megfenyegették őket. A két férfit előállították, önbíráskodás és magánlaksértés miatt indult eljárás ellenük. A történet a rendőrség előtt folytatódott: a sértettek egyik rokona ittasan az uzsorások hozzátartozóira támadt, majd lefejelte a közbelépő rendőrt. Neki garázdaság, zaklatás, testi sértés és hivatalos személy elleni erőszak miatt kell felelnie.

Uzsora-bűncselekmény miatt nyomoznak Nyírbátorban. A rendőrök február 4-én vettek őrizetbe két férfit, aki életveszélyes fenyegetéseket követően ásóval és vasvillával felfegyverkezve rontott be egy nekik tartozó házaspár lakására, hogy tartozást hajtson be – közölte hétfőn Fülöp Gergely, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője. A százados hozzátette: a 34 és 24 éves fivéreket felfegyverkezve elkövetett önbíráskodással és magánlaksértéssel gyanúsítják. Sérülést senki sem szenvedett, csak anyagi kár keletkezett.

Az uzsorások elfogása után a Nyírbátori Rendőrkapitányságon azonnal megkezdődtek a tanúkihallgatások. A történet azonban ezzel még nem fejeződött be, mert késő este a sértettek egyik hozzátartozója a rendőrség épülete előtt szóváltásba keveredett a gyanúsítottak várakozó rokonaival. Fenyegetőzött, majd egyiküket megütötte. Az ittas ember a rögtön közbelépő rendőrnek is ellenszegült, megbilincselése után pedig úgy lefejelte az egyenruhást, hogy az súlyosan megsérült. A 30 éves férfit garázdaság, zaklatás és testi sértés megalapozott gyanújával vették őrizetbe, valamint hivatalos személy elleni erőszak miatt az ügyészségen kezdeményeztek vele szemben eljárást – tette még hozzá Fülöp Gergely.Sporthírek