Uzsoramaffia üzent a monoki polgármesternek

Monok – Megfenyegették Szepessy Zsoltot,  Monok polgármesterét, hogy amennyiben nem hagy fel az uzsorásokkal folytatott küzdelemmel, ellehetetlenítik, sőt akár verés árán is visszavonulásra kényszerítik.

Monok első embere munkatásunknak lényegében arról beszélt, hogy nem konkrétan őt szólították meg, hanem informálisan, mások által közvetítve jutottak tudomására, hogy az uzsorások, – akik ellen a nyilvánosság erejével harcot indított - amennyiben nem fogja vissza magát, nem hagyja abba az ellenük folytatott harcot, mindent megtesznek azért, hogy elmozdítsák. Arra is készen állnak, hogy lejárassák, erkölcsileg ellehetelenítsék.

Szepessy Zsolt azonban azt üzeni, hogy a monoki folyamat nem áll meg, továbbra is harcol a bajba került emberekért.
A hátrányos helyzetűek számára a megoldás az lehetne a polgármester szerint, ha egy úgynevezett szegények bankja jönne létre, ahol kedvező feltételek mellett hitelt kapnának az érintettek, de ez nem pénz formájában, hanem élelmiszerben vagy köztartozásaik kiegyenlítése formájában jönne létre. Szepessy Zsolt szerint ugyanis, ha további pénzt pumpálna az állam vagy más a rendszerbe, azt az uzsorások ugyanúgy “lenyúlnák”, mint eddig.

Előzmények:

  • Monok polgármestere az uzsora ellen
  • A monoki polgármester fizeti a kesznyéteni “áramos” férfi ügyvédjét Kesznyétenyi-ügy: megszólal az egyik sérült
  • Segély kell? Dolgozz! Monoki testületi ülés 2008.05.22.
  • Monok népszavazást akar