Uzsorakölcsönt adott, aztán öléssel fenyegetett Miskolcon

Miskolc – Vádemelést javasolnak a rendőrök azzal a miskolci férfival szemben, aki egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetben lévő embereknek adott kölcsönt, majd a fizetésképtelenné vált „ügyfeleit” életveszélyesen megfenyegette.

A Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya zsarolás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a 46 éves M. Andrással szemben. A nyomozás adatai szerint a gyanúsított 2015. február 5-én megjelent egy miskolci családi háznál, ahol az ott lakó házaspárt korábbi kölcsönük törlesztésére szólította fel. A fizetésképtelenné vált családot a terhelt életveszélyesen megfenyegette.

A rendőrök a 2015. február 5-i bejelentést követően rövid időn belül elfogták a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható férfit. A terheltet a Miskolci

Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásának indítványozására.

Az eljáró nyomozási bíró a terheltet ügyészi indítványra 2015. február 6-án előzetes letartóztatásba helyezte, melyet a nyomozás időtartama alatt végig fenntartott.

A gyanúsítottal szemben folytatott nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2015. szeptember 23-án befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az illetékes járási ügyészségre.

ÉM-SZB
hirdetés


hirdet�s