Üzemlátogatáson jártak a sárospataki rákóczisok

Üzemi pillanatkép
Üzemi pillanatkép - © Fotó: fraisa.com
Sárospatak – „Az üzemlátogatásunk helyszíne a sárospataki Fraisa Hungária Kft. volt – írja tudósításában Lukács Lili, a sárospataki II. Rákóczi Ferenc 7. osztályos tanulója.

– Az ügyvezető igazgató úr által tartott előadáson megtudtuk, hogy a cég svájci tulajdonú és Sárospatakon kívül Németországban, Franciaországban, Olaszországban, az USA-ban és Kínában is van telephelyük. A cég fő profilja a fúró- és marószerszámok gyártása. Nemrég azonban új csarnokkal bővültek, ahol felületkezeléssel (bevonatolással) foglalkoznak. Ez a technológia Magyarországon egyedülálló. Ezt követően végigjártuk az üzemet, megnézhettük a gyártás során használt gépeket, amelyek sok esetben az adott területen csúcstechnológiának számítanak. Érdekes volt látni azokat a gépeket, amelyeket már számítógép vezérel és azt is megtudtuk, hogy az idegen nyelv ismerete is fontos, hogy ezeket kezelni tudják. Mivel még soha nem jártam ilyen helyen, számomra nagyon érdekes és izgalmas volt.”

– ÉM –0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .


hirdet�s