Friss hírek

2010.08.03. 11:46

AUGUSZTUS 20. - Szilvagombócos az ország tortája - egy magánvállalkozó rendezi a tüzijátékot

<p>A szombathelyi székhelyű Kopula 96 Kft rendezi meg idén az augusztus 20-i budapesti tűzijátékot a saját költségén - jelentette be a keddi rendhagyó kormányszóvivői tájékoztatón a cég tulajdonosa. Farkas Mihály elmondta azt is: idén a hidakról és a Citadelláról nem, hanem három uszályról lövik majd fel a rakétákat, amelyek azonban szerinte látványban "tervezettebbek" lesznek az eddigieknél. Nagy Anna kormányszóvivő azt is bejelentette, hogy idén a szilvagombóc torta lesz az ország tortája, amelyet augusztus 20-tól árulhatnak majd a cukrászdák. A nyertes tortát Sulyán Katalin veresegyházi cukrász készítette.</p>

A kormányszóvivő hangsúlyozta: a 2010-es augusztus 20-i központi ünnepségek az árvízkárosultak megsegítésének jegyében zajlanak majd. Így például a kormány nem költ a tűzijátékra, amely azonban Farkas Mihály felajánlása miatt mégsem marad el.

A keddi tájékoztatón emellett bemutatták Lévay Szilveszter magyar származású zeneszerző művét is, amelyhez Szomor György írt szöveget és amelyet több zenész és énekes ad majd elő augusztus 20-án. Az Összefogás dalából videoklip is készült, amelyet a televíziók is levetítenek majd az államalapítás ünnepén.

Nagy Anna az ország születésnapi tortájával kapcsolatban megjegyezte: egy ezer szeletes példányt 500 árvízkárosult gyermek fogyaszthat majd el augusztus 20-án Budapesten, akik a kormány meghívására több programon is részt vesznek majd.

Pataki János a Cukrász Ipartestület elnöke az ország tortájával kapcsolatban megjegyezte: a második helyen egy szintén veresegyházi cukrász által készített túrógombóc torta végzett. A nyertes szilvagombóc torta receptjét egyébként már kedden megküldik az ipartestülethez fényképpel együtt és bármely cukrászda jelentkezhet, hogy augusztus 20-án reggeltől árulja az ország tortáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!