Üveg vágta el a talpukat a Mályi-tóban

A kánikulában nagyon sokan keresik fel a vízpartokat - illusztráció
A kánikulában nagyon sokan keresik fel a vízpartokat - illusztráció - © Fotó: ÉM-archív
Mályi – A gyereksebészeten azt mondták, nem ők voltak az elsők, akik a Mályi-tóban sérültek meg.

Nemcsak a strandok, de a tavak környéke is megtelt hűsölésre váró emberekkel az elmúlt hétvégén. Egyik olvasónk azt panaszolta, hogy a Mályi-tóban fürdő mindkét unokája elvágta a talpát. A meder alján ugyanis valamilyen éles tárgy hevert, vélhetően üvegdarab. A gyermeksebészeten azt mondták nekik, hogy nem ők az elsők, akik ilyen sérüléssel a kórházban kötnek ki fürdés után.

Viszokai Istvántól, Mályi polgármesterétől azt kérdeztük, kinek a feladata lenne a tó medrének tisztítása.

Mint mondta, a Mályi-tó bányató, így ott tilos fürödni. A tó partját az önkormányzat rendszeresen tisztítja, rengeteg szemetet szállítanak el onnan. Az emberek azonban felelőtlenek, télen például whiskysüvegekkel bowlingoztak a tó jegén részeg fiatalok. Olvadáskor ezek az üvegek nyilván lesüllyedtek a meder fenekére.

8 zsáknyi szemét

A polgármester hozzátette: az elmúlt héten a Magyar Honvédség búvárai környezetvédelmi nap keretén belül átfésülték a tó egy részét, és 8 zsáknyi szemetet hoztak felszínre.

Ők azonban nem az önkormányzat megbízásából végezték ezt a feladatot.

– Ha a mi kötelességünk lenne a medertisztítás, akkor sem tudnánk azt megtenni, hiszen a költségvetésünkből erre nem futná – jelezte a polgármester. Szerinte az embereknek kellene jobban vigyázniuk a környezetükre.

ÉM-HE